ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΟΧΙ στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στον ΑΣΤΑΚΟ ΟΧΙ στην ερήμωση της υπαίθρου

 


Η απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει μια σειρά υποκαταστημάτων και μεταξύ αυτών και στον Αστακό θα φέρει άλλο ένα πλήγμα στους κατοίκους της περιοχής μας.....

Ο κόσμος που συναλλάσσεται με το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι κυρίως ηλικιωμένοι για τη σύνταξή τους, αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής μας, αλλά και επισκέπτες της περιοχής αυτής κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

Θεωρούμε πως το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή και μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους, οι οποίοι, ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα αναγκάζονται πλέον να κάνουν τις συναλλαγές τους σε άλλα καταστήματα πολλά χιλιόμετρα μακριά απο τον Αστακό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας που πρέπει να αποφεύγεται και ο συνωστισμός.

Βέβαια αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός στην ξαστεριά. Οι βιοπαλαιστές αγρότες γνώριζαν πολύ καλά ότι θα πληρώσουν ακριβά την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και την παράδοσή της από την συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ το καλοκαίρι του 2012, έναντι πινακίου φακής, στον όμιλο της Πειραιώς.

Σήμερα η τράπεζα κινείται με βάση τους νόμους της αγοράς. Συμπιέζει το κόστος με κλείσιμο υποκαταστημάτων , απολύσεις , μείωση του μισθολογικού κόστους , για να εξασφαλίσει την κερδοφορία της. Και όσοι αναζητούν κοινωνικές ευαισθησίες από Τραπεζίτες , Επιχειρηματίες , Εφοπλιστές κλπ ψάχνουν να βρουν βελόνα στα άχυρα.

Οι ευθύνες της τότε συγκυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε και συνέχισε την ίδια πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, είναι εγκληματικές.

Ο κτηνοτροφικός Σύλλογος ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται και να μας πει τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα της Πειραιώς στον Αστακό.

Καλεί ακόμα τους αγρότες της περιοχής μας να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και από το κλείσιμο του υποκαταστήματος Πειραιώς και Εθνικής. Οι πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι αυτές που οδήγησαν τον τόπο μας στον μαρασμό και την εγκατάλειψη. Αυτήν την πολιτική που σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες και υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας», «αντιστεκόμαστε στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ που μας εξοντώνει, σκορπώντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά και ερημώνει τα χωριά μας».

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους , τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και τους φορείς της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς την Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί.

Σχόλια