Ανεμβολίαστοι: 25% στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, 11% στο Νοσοκομείο Αγρινίου

 

Τέλος χρόνος για τον εμβολιασμό των υγειονομικών...

Ελάχιστες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, καθώς από αύριο όσοι είναι ανεμβολίαστοι μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, το sinidisi.gr κατέγραψε την εικόνα που υπάρχει στα δύο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου σε σύνολο 764 εργαζομένων ανεμβολίαστοι είναι 90 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 11,78%. Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου σε σύνολο 349 εργαζομένων, 60 είναι ανεμβολίαστοι, γεγονός που μεταφράζεται σε 25,78% του προσωπικού. Και στις δύο περιπτώσεις οι ανεμβολίαστοι ανήκουν στο λοιπό και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Όπως έχει καταγράψει η «Σ» εδώ και αρκετές ημέρες σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό και στα δύο Νοσοκομεία τα ποσοστά των εμβολιασμένων αγγίζουν το 100%.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους έχει στενέψει αρκετά, καθώς φαντάζει σχεδόν αδύνατο να αποφύγουν με κάποιο «πλάγιο» τρόπο την αναστολή εργασίας. Ήδη έχει απαγορευτεί στους ανεμβολίαστους να λάβουν κανονική άδεια, ενώ όσον αφορά την περίπτωση της αναρρωτικής άδειας, που ενδεχομένως κάποιος να ζητήσει, όπως πληροφορείται η «Σ» θα υπάρξει διπλός έλεγχος, μέσω και δεύτερης γνωμάτευσης από ιατρό του οικείου νοσοκομείου, αλλά και άμεσος έλεγχος από υγειονομική επιτροπή, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πέραν αμφιβολίας η αναγκαιότητα μιας αναρρωτικής άδειας.

Προβληματισμός για τα κενά

Σε κάθε περίπτωση μεγάλο είναι το πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν από σήμερα τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ιδίως για την περίπτωση των ανεμβολίαστων νοσηλευτών, το κενό από έμπειρους υγειονομικούς αποτιμάται ως  δυσαναπλήρωτο, λόγω της εμπειρίας που έχει το υφιστάμενο προσωπικό και η εμπειρία όπως λένε χαρακτηριστικά είναι κάτι που αντικαθίσταται εύκολα.

Δημήτρης Παπαδάκης 

sinidisi.gr

Σχόλια