Ο Δήμος Ξηρομέρου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

dimarxeio xiromeroy
 
Αστακός 5.8.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες και κυρίως τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Εφιστούμε την προσοχή στους Δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής για υψηλή επαγρύπνηση και άμεση επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές σε ενδεχόμενη πυρκαγιά.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
  • Δήμος Ξηρομέρου 2646360500
  • Δήμαρχος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης 6946005984
  • Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μπαμπούρης Κων/νος 6977583694
  • Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μακρής Ιωάννης 6936637795
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια