Ομιλία - ενημέρωση της Προέδρου του Συλλόγου Μπαμπινωτών Χριστόδουλος Παμπλέκης κ. Σταμουλακάτου Κωνσταντίνας .

 


Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου σας καλωσορίζω στην Ετήσια Γενική Συνέλευση. Ο Σύλλογός μας με τις μικρές του δυνατότητες και στο όριο του εφικτού, με τις δράσεις μας, τις συνέργειες, τις συνεργασίες με όλους τους φορείς του Νομού μας προσπαθούμε να κρατήσουμε ανέπαφο τον κοινωνικό ιστό του χωριού μας και να κρατήσουμε αναμμένη την σπίθα της ελπίδας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε κοντά μας όλους εσάς τα μέλη και τους φίλους μας. Η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη που διέπει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου φέρνει θετικά αποτελέσματα στην πορεία του Συλλόγου μας.
Η προσπάθεια αναβάθμισης του Συλλόγου μας γίνεται πράξη μέσα από διαρκείς δράσεις των μελών του Δ.Σ. αλλά και των απλών μελών μας. Σ’ αυτές μας τις προσπάθειες έχουμε συμμάχους όλους εσάς.
Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μέσω εμού εκφράζει την ευγνωμοσύνη μας.
Μετά από αυτή την εισαγωγή ας επικεντρωθούμε ειδικότερα στα πεπραγμένα του Συλλόγου μας.
Στο χρόνο που πέρασε ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε στο σύνολό του, τους στόχους που είχε θέσει αναπτύσσοντας ποικίλες δραστηριότητες κυρίως πολιτιστικού χαρακτήρα.
  • Κάναμε μια καινοτομία στην εφημερίδα από έντυπη σε ηλεκτρονική. Είδαμε ότι αυτό πήγε πολύ καλά γιατί διαβάζετε, από περισσότερους αναγνώστες.
  • Ήρθα σε επαφή με τη δασκάλα του σχολείου και με ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν. Και εμείς με τη σειρά μας ενημερώσαμε με επιστολή τον Δήμαρχο για το Σχολείο και την Παιδική Χαρά, καθώς και στην κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχαμε, μας υποσχέθηκε ότι είναι στο άμεσο πρόγραμμα του Δήμου και θα προχωρήσουν οι εργασίες.
  • Αντικαταστήσαμε τις κουρτίνες στο Δημοτικό Σχολείο.
  • Οργανώθηκε η Δανειστική βιβλιοθήκη.
  • Έγινε συνάντηση του Αντιπροέδρου με τον Δήμαρχο στο χωριό μας, και συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν γενικότερα όπως δρόμοι, φωτισμός, καθαρισμός κλπ. Στάλθηκε επιστολή στο Δήμαρχο με όλα τα προβλήματα που θεωρήσαμε ότι υπάρχουν στο χωριό μας (οι επιστολές είναι στη διάθεσή σας και είναι αναρτημένες στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου).
  • Η ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου, στην έδρα του Συλλόγου, με σκοπό τη συλλογή και την παρουσίαση των αντικειμένων λαϊκής τέχνης και ευρημάτων.
Αγωνιστήκαμε με την επιτροπή Διαχείρισης 15-16 μήνες τώρα και καταφέραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το Λαογραφικό Μουσείο που ήταν μέχρι τώρα για το Σύλλογο μας μια περιπέτεια, ένα εγχείρημα, που όλες οι διοικήσεις του Συλλόγου έκαναν ότι μπορούσαν για να το αποκτήσουμε και να στεγάσουμε την Ιστορία και την Παράδοση του Χωριού μας.
Θέλω λίγο να σταθώ στην συγκεκριμένη αυτή προσπάθεια και να σας πω, (όπως θα δείτε και μόνοι σας αν το επισκεφτείτε, ότι σαν Δ.Σ. καταφέραμε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα με μεγάλη δυσκολία γιατί δεχτήκαμε μεγάλη, περίεργη και συκοφαντική επίθεση στα πρόσωπά μας, από μια ελάχιστη μειοψηφία 3-4 ατόμων που ήθελαν συστέγαση (παραχώρηση στην παραχώρηση με άλλο σύλλογο φορέα). Σε αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με το Μουσείο, θα προβεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Πέτρος Χρυσικός που είναι ο κεντρικός συντονιστής αυτής της δαιδαλώδους διαδικασίας.
Όλη αυτή η επίθεση ξεκίνησε από την προηγούμενη θητεία μου, στο Σύλλογο ως Γ.Γ. και θέλω να σας πω ότι τόσο εγώ όσο και τα μέλη του Δ.Σ. την αντικρούσαμε τίμια και με στοιχεία που υπάρχουν και είναι στη διάθεση όποιου μου τα ζητήσει. Πάντα η προσπάθεια μας είχε και έχει γνώμονα το συμφέρον του χωριού μας, θέλω να σας το επιβεβαιώσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να παραδώσουμε στα χέρια των Μπαμπινιωτών ένα κόσμημα Πολιτισμού Ιστορίας και Παράδοσης.
Να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας τίμια και ανιδιοτελώς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το συγχωριανό μας Δικηγόρο κ. Γρίνο Γεώργιο για την προσφορά του και τις νομικές του συμβουλές, όχι μόνο στην υλοποίηση του Μουσείου, αλλά και όπου αλλού τον έχουμε χρειαστεί σαν Δ.Σ. και πάντα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον σύλλογο.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πρόσφεραν εθελοντική εργασία για να στηθούν οι δύο προηγούμενες εκδηλώσεις του συλλόγου μας.
Πρέπει να κάνω μία σημαντική αναφορά, ως προς το ηχοσύστημα, το οποίο διαπιστώσαμε ότι υπολειτουργούσε και δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση, γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντικατασταθεί και να γίνει ορθολογική χρήση από άτομα που γνωρίζουν να χειρίζονται αυτά τα ευπαθή ηλεκτρονικά μηχανήματα.
Θα ήθελα να σταθώ σε ένα πολύ σημαντικό θέμα για εμάς, τον εθελοντισμό. Θα επιμείνω σε αυτό και θα παρακαλούσα όλους όσους μπορούν να προσφέρουν, ο καθένας με τις ανάλογες γνώσεις {π.χ καλλιτεχνικά, εικαστικά, αιμοδοσία} και διάφορα άλλα, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις κοινής ωφελείας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου έχει να κάνει μια πρόταση για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Πόρτας (μοναστήρι). Επιδιώξαμε συνάντηση για τον σκοπό αυτό με τον Πατέρα Νικόδημο, όπου και αποδέχθηκε την πρότασή μας, και επιθυμεί να είναι πρόεδρος της επιτροπής, καθώς και ο κ. Ηγούμενος Θεόδωρος (ο οποίος επιθυμεί να είναι στην Επιτροπή). Παρακαλούνται όποιοι συγχωριανοί μας επιθυμούν να πλαισιώσουν την Επιτροπή, μπορούν να το δηλώσουν στο σύλλογο ή να επικοινωνήσουν με τον Πατήρ Νικόδημο. Εμείς σαν σύλλογος θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους και θα βοηθήσουμε τα μέγιστα.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για την οικονομική σας στήριξη, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί στο δύσκολο αυτό έργο.
Σας εύχομαι καλό χειμώνα με υγεία στις οικογένειές σας.

Η Πρόεδρος

Σταμουλακάτου Κωνσταντίν

Σχόλια