Πολιτιστικές εκδηλώσεις - Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου 2021

 


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα” ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων – Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου 2021 στο φύλλο 231 της εφημερίδας “Χρυσοβιτσάνικα Νέα”. Οι εκδηλώσεις θα γίνονταν στις 11,12, 13, 14 /8 /2021 με την συνεργαία της Αθλητικής Ένωσης Χρυσοβίτσας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου.

Όμως με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση ανεστάλησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 24/8/2021 στην Περιφέρεια Ηλείας και μέχρι τις 16/8/2021 στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαϊας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η αναστολή ήταν επιβεβλημένη λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή, ιδιαίτερα της περιφερειακής ενότητας Ηλείας και σε ένδειξη σεβασμού προς τους πληγέντες τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και στο σύνολο της χώρας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά την παραπάνω απόφαση της Περιφέρειας, σε ένδειξη σεβασμού τόσο προς τους πληγέντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και στο σύνολο των πληγέντων της χώρας θεώρησε πως είναι επιβεβλημένο από μέρους μας να συνταχθεί με το σκεπτικό αναστολής των εκδηλώσεων που εξέδωσε πριν με δελτίο τύπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να αναστείλει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις από 11/8/21 μέχρι 14/8/2021 πλην των αθλητικών εκδηλώσεων, του τουρνουά δηλωτής και της εκδρομής στο λημέρι του Κατσαντώνη.

Ειδικότερα: στην εκδρομή στο λημέρι του Κατσαντώνη που έγινε στις 13/8/2021 και ώρα 8.30 π.μ. συμμετέχουν 15 άτομα.

 Επειδή το μονοπάτι που οδηγούσε εκεί έκλεισε από τα δέντρα κατέστη αδύνατο η ομάδα να φτάσει στην κορυφή κι αποφασίστηκε η προσπάθεια να μην συνεχιστεί αλλά να επαναληφθεί του χρόνου με την συνεργασία του συγχωριανού μας ορειβάτη Γεράσιμου Χασιώτη. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι, μέσα από αυτήν να αναδειχθεί η παραπάνω ιστορική τοποθεσία του χωριού μας.

Στον αγώνα δρόμου που έγινε στις 13/8/2021 ώρα 7 μ.μ. έγιναν δύο γκρουπ. 

Ένα για παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών κι ένα άλλο για εφήβους. 

Στο πρώτο γκρουπ που έγινε από τη Λούτσα μέχρι την Πλατεία του χωριού συμμετείχαν 14 παιδιά και στον δεύτερο δρόμο που έγινε από το Πέρα-πηγάδι μέχρι την πλατεία του χωριού συμμετείχαν 10 έφηβοι. 

Σ’ όλους τους αθλητές που συμμετείχαν δόθηκαν μπλουζάκια αντιιδρωτικά, προσφορά του ΣΕΓΑΣ, και μετάλλια προσφορά του Συλλόγου.

Αμέσως μετά στις 8 μ.μ. στο γήπεδο μπάσκετ της πλατείας έγινε αγώνας μπάσκετ μεταξύ της ομάδας μπάσκετ του χωριού μας και της ομάδας μπάσκετ του Μαχαιρά. 

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε τη νίκη στην παράταση με σκορ 35-33.

Στην νικήτρια ομάδα δόθηκε εκ μέρους συλλόγου μας κύπελο.

Στον αγώνα ποδοσφαίρου παλαιμάχων-νέων που έγινε στις 14/8/2021 στο γήπεδο του χωριού μας η ομάδα των παλαιμάχων επιβλήθηκε των νέων με σκορ 7-4.

 Το κύπελο (προσφορά του Συλλόγου) παρέλανε για λογαριασμό των παλαιμάχων ο Βασίλης Ιω. Ζορμπάς που πέτυχε τρία γκολ στον αγώνα.

Ελπίζουμε του χρόνου ν’ αλλάξουν οι συνθήκες και να γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις.

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ



Σχόλια