Παίρνει διαστάσεις το σκάνδαλο των «μαϊμού» εμβολιασμών: 40.000 εμβολιασμοί σε περιοχή με 6.000 κατοίκους

 


Μεγαλύτερο απ' όσο αρχικά υπολογιζόταν μπορεί να αποδειχθεί το σκάνδαλο με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά.

Αυτό καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο, φαίνονται να έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί την ώρα που η κοινότητα του Παλαμά Καρδίτσας δεν μετρά περισσότερους από 6.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι διώξεις που αναμένεται να ασκηθούν στους υπεύθυνους της απάτης δεν αποκλείεται να είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι εισαγγελικές αρχές μπορεί να διατάξουν ακόμα και άρση τραπεζικού απορρήτου ώστε να διαπιστώσουν αν οι υπεύθυνοι πληρώνονταν για τις συγκεκριμένες «υπηρεσίες». Δίωξη μάλιστα πιθανότατα θα ασκηθεί και στους πολίτες που έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά, εφόσον βέβαια προκύψει ότι δεν έκαναν ποτέ το εμβόλιο.

Πώς λειτουργούσε το «κόλπο»

Η υπάλληλος φέρεται να εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και να μπαίνει παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της. Υποψίες κίνησε αρχικά το γεγονός πως η υπάλληλος βρισκόταν στο εμβολιαστικό κέντρο και σε ώρες εκτός υπηρεσίας. 


Η πλειοψηφία των εικονικά εμβολιασμένων φέρεται να προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κοινή καταγωγή με την υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται.

Αυτό που διερευνάται είναι οι εικονικά εμβολιασμένοι είναι αντιεμβολιαστές που ήθελαν να κερδίσουν έτσι τα προνόμια των εμβολιασμένων αλλά και τα κίνητρα της υπαλλήλου, αν δηλαδή προσέφερε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες με... αντίτιμο.

Σχόλια