Αγρίνιο: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρείς φορές, δωρεά οργάνων = δώρο ζωής»

 Αγρίνιο: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρείς φορές, δωρεά οργάνων = δώρο ζωής»

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το απόγευμα της Τετάρτης το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του πρώην υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη με τίτλο: « Όταν γεννιέσαι τρείς φορές, δωρεά οργάνων = δώρο ζωής».

Αφορμή της συγγραφής του βιβλίου αυτού ήταν το γεγονός, όπως ο ίδιος ο κ. Στρατούλης έχει δημοσιοποιήσει κατά το παρελθόν, πως εκτός από την φυσιολογική του γέννηση, έχει γεννηθεί ακόμη δύο φορές σε διάστημα 12 ετών όταν χρειάστηκε να κάνει δύο φόρες μεταμόσχευση νεφρού!

Η συγγραφή του βιβλίου έγινε, τόσο για να διαδώσει την εμπειρία του, όσο κυρίως για να αποδείξει την αναγκαιότητα που υπάρχει για την δωρεά οργάνων!

Επί της ουσίας μέσω των σελίδων του βιβλίου επιχειρεί να παρουσιαστεί ως ζωντανό παράδειγμα και να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους του να συνηγορήσουν υπέρ της δωρεάς οργάνων.

Μάλιστα, η προσέγγιση του κ. Στρατούλη μέσω του βιβλίου είναι πως η δωρεά οργάνων αποτελεί την «γέφυρα ζωής» ανάμεσα στο αγαπημένο πρόσωπο που χάσαμε και την προσφορά της ζωή σε έναν άλλο συνάνθρωπό μας και γι αυτό είναι απαραίτητο να γίνονται μεταμοσχεύσεις.

Παράλληλα, το βιβλίο και η εξιστόρηση γεγονότων αποτελεί απόδειξη προς τα άτομα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και τους συγγενείς τους, ότι η ελπίδα δεν πρέπει να χάνεται, καθώς όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα!

Για την βιβλιοπαρουσίαση που έγινε στον προαύλιο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου στο «Σιντριβάνι» μίλησαν η νεφρολόγος και  Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγρινίου Ειρήνη  Σαββιδάκη, ο φαρμακοποιός του Νοσοκομείου Αγρινίου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιος Μερμίγκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μαμασούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιος Στούμπος και φυσικά ο ίδιος ο Δημήτρης Στρατούλης.

Την συζήτηση συντόνιζε ο φοροτεχνικός, οικονομολόγος και συγγραφέας Γιώργος Παληγιώργος, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα!

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ την εκδήλωση συνδιοργάνωσε το βιβλιοπωλείο «Η λέσχη του βιβλίου» της Αλεξάνδρας Μοσχονά, οι εκδώσεις «Τόπος» και ο δήμος Αγρινίου.

Στην βιβλιοπαρουσίαση βρέθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, οι πρώην δήμαρχοι Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, Γιάννης Βαινάς, όπως επίσης η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου 

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στη “Σ” τόνισε: “είναι κρίμα η Ελλάδα με ένα λαό πολιτισμένο και με ισχυρό αίσθημα αλληλεγγύης να είναι τελευταία σε δωρεά οργάνων σε όλη την Ευρώπη. Το βιβλίο μπορεί να συμβάλει πιστεύω στο να διαδοθεί η ιδέα αυτή, της δωρεάς οργάνων, όπως επίσης είναι ένα βιβλίο που ελπίζω να δώσει θάρρος στους ασθενείς τελικού σταδίου και στις οικογένειές τους. Πρέπει να δίνουν συνεχώς τη μάχη, γιατί όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα. Η αλληλεγγύη και η στήριξη όλων είναι αναγκαία. Παράλληλα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σκοπό μου είναι να αναδειχθεί η ανάγκη για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ΜΕΘ, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα και να σταματήσουμε να χάνουν συνανθρώπους μας. Η δωρεάν οργάνων είναι κάτι που πρέπει να διαδοθεί”.

https://sinidisi.gr

Σχόλια