Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Κατοχής

 


Αρνητική εξέλιξη ίσως στην πιο κρίσιμη περίοδο της αρδευτικής περιόδου καταγράφτηκε σήμερα, με την ΔΕΗ να κατεβάζει τους διακόπτες σε τρία αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Κατοχής

Αυτό συμβαίνει λίγο πριν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας κατά της ΔΕΗ, όταν είναι και πάλι κατεβάσει τους διακόπτες τον Μάϊο, εξαιτίας των χρεών των ΤΟΕΒ προς αυτήν.

Η ΔΕΗ υποχρεώθηκε από το Δικαστήριο να παρέχει ρεύμα στα αντλιοστάσια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πριν καν εκπνεύσει αυτή η προθεσμία όμως, προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Κατοχής.

Να σημειωθεί πως υπήρξε η προϋπόθεση οι ΤΟΕΒ θα εξοφλούν κανονικά τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
Η τρέχουσα περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για μια σειρά από καλλιέργειες στην περιοχή της παραχελωϊτιδας και η μη ηλεκτροδότηση μπορεί να καταστεί καταστροφική, εφόσον παραταθεί.

Να θυμίσουμε πως τον Μάιο στην πρώτη εκδίκαση, υπέρ των αγροτών είχε καταθέσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης που είχε παραθέσει δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας που θα συμβάλουν, όπως είχε εξηγήσει, στην οικονομική εξυγίανση των ΤΟΕΒ.

Όμως η ΔΕΗ ασκεί εκ νέου πίεση με τη σημερινή της ενέργεια, με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.

agriniopress.

Σχόλια