Δυσάρεστο ατύχημα πριν λίγες ημέρες στο Νηπιαγωγείο Κανδήλας.

 


πηγή :μυτικαςpress

Πριν λίγες ημέρες στο Νηπιαγωγείο Κανδήλας, πληροφορηθήκαμε ότι έγινε στον προαύλιο χώρο ένα σοβαρό ατύχημα, με μία πέτρα να ξεκολλά από ένα μαντρότοιχο και να κτυπά σοβαρά ένα μικρό παιδάκι στο χέρι.
 
Το μικρό παιδάκι πήρε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Μύτικα, κατόπιν από το Νοσοκομείο Λευκάδας και από εκεί μάθαμε ότι δόθηκαν οδηγίες για να πάνε στη Πάτρα στο Καραμανδάνειο. Μία μεγάλη ταλαιπωρία για τους γονείς και για το μικρό παιδάκι.
 
Η σημερινή μας ανάδειξη του θέματος έχει μοναδικό στόχο να καταδείξει ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου Κανδήλας και να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις και τίποτα άλλο.
 
Ξέρουμε ότι ειδικά στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διαθέτουμε πολύ παλιά κτίρια, που δεν τηρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και δεν είμαστε ο μοναδικός Δήμος. Και στο Δήμο Αγρινίου, από ιδία γνώση, τα ίδια θέματα υπάρχουν σε πολλές σχολικές μονάδες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Ας το δει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου, σε συνεργασία με την Δ/νση του Σχολείου (γνωρίζουμε ότι έχει ενημερώσει σχετικά) και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
 
Όπως μας μεταφέρθηκε υπάρχουν φράχτες με αιχμηρά αντικείμενα, πέτρινη μάντρα που πρέπει να μπει καλός φράχτης για να μην πλησιάζουν μαθητές και να μπορεί να συγκρατήσει κάποια πέτρα που πιθανόν πέσει, απότομα σκαλοπάτια με αιχμηρές ακμές, επικίνδυνες πέτρες διάσπαρτες στο χώρο, επικίνδυνες γωνίες, όργανα παιδικής χαράς σε κακή κατάσταση κ.λπ.
 
Ας το δουν με προσοχή και ευαισθησία οι υπεύθυνοι από τον Δήμο Ξηρομέρου και ας κάνουν κάποιες παρεμβάσεις, ώστε να αρθούν αυτά τα θέματα ασφαλείας, επαναλαμβάνουμε πάντα σε συνεργασία με την Δ/νση του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που έχει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα.
Πιστεύουμε ότι σύντομα θα γίνει.
 

















  πηγή :μυτικαςpress

Σχόλια