Νηπιαγωγείο Κανδήλας: Σωρεία εγγράφων πριν το ατύχημα,για τα προβλήματα του σχολείου χωρίς όμως καμία ανταπόκριση !!!

 


Διευκρινίσεις της Δ/νσης του Νηπιαγωγείου Κανδήλας, 

σχετικά με το ατύχημα και για την κατάσταση του σχολείου. 

 

Ύστερα από την ανάρτηση από αφορά το ατύχημα που έγινε στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου Κανδήλας την Τετάρτη 15/09 οφείλω ως Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου αλλά και μαζί με τον Nηπιαγωγό κ. Λάσκαρη Νίκο, να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο ατύχημα δεν μπορούσε να προβλεφθεί, αλλά και να προληφθεί έτσι όπως έγινε. 
 
Είχαμε άριστη συνεργασία με το γονέα του νηπίου και κάναμε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
 
Για να είμαστε ακριβείς το ατύχημα δεν προκλήθηκε από πέτρα του μαντρότοιχου, αλλά από πέτρες που υποχωρούν από το διπλανό οικόπεδο, διότι έχει δημιουργηθεί κενό κάτω από την περίφραξη.
 
 Μάλιστα ή περίφραξη έχει αλλαχτεί με δική μου πρωτοβουλία το 2015 διότι πριν ήταν υποτυπώδης και εισχωρούσαν ζώα στο χώρο του Νηπιαγωγείου.
 
Βέβαια επειδή δεν μπήκε τσιμέντο τότε, το χώμα έχει αρχίσει να υποχωρεί λόγω της κλίσης του οικοπέδου. Φέτος μάλιστα αντικαταστάθηκε και ένα κομμάτι που είχε υποχωρήσει.
 
Επίσης για πρώτη φορά οι υπάλληλοι που καθάρισαν τα χορτάρια, έκοψαν και όλα τα επικίνδυνα κλαριά από τα δέντρα των άλλων οικοπέδων, κάτι που οι άλλοι υπάλληλοι που έρχονταν, δεν το αναλάμβαναν.
 
Επίσης για να είμαστε σαφείς ως προς τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί, τα πλαϊνά σκαλιά που έχουν φωτογραφηθεί και οδηγούν στις εξωτερικές τουαλέτες, χτίστηκαν έτσι ώστε να πηγαίνουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια τα παιδιά στην τουαλέτα.
 
 Επίσης αλλάχτηκαν τότε οι τούρκικες τουαλέτες με κατάλληλες παιδικές φτιάχτηκαν στέγαστρα κλπ 

Όσον αφορά τα παιχνίδια της παιδικής χαράς έχουμε λάβει πολλές διαβεβαιώσεις ότι θα ξηλωθούν, γιατί είναι παράνομα (δεν έχουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις που απαιτούνται), κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
 
Τέλος στο αρχείο του σχολείου υπάρχουν όλα τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί στο Δήμο για τα προβλήματα του σχολείου από το 2018 και μέχρι το 2021 (αρ. πρωτ. 65-18/06/18, αρ. πρωτ.99-05/12/18, αρ. πρωτ. 35-17/04/19, αρ. πρωτ. 25-30/06/20, αρ. πρωτ. 30/12/05/21, αρ. πρωτ. 45-28/06/2021).
 
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας, υπήρξε πάντα αρωγός μας σε ό,τι χρειαστήκαμε (μόνωση ταράτσας, μόνωση παραθύρων, αλλαγή τζαμιών, εθελοντική εργασία και άλλες παρεμβάσεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στο ημερολόγιο σχολικής ζωής).
 
Ευελπιστούμε και εμείς, έστω και μετά από αυτό το ατυχές γεγονός, να εισακουστούν κάποια αιτήματά μας από όλους τους φορείς που εμπλέκονται.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Θεοχαρίδη Αριάδνη

Σχόλια