Ερώτηση από βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης” για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Καραϊσκάκη Ξηρομέρου

 


Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Καραϊσκάκη, στο Ξηρόμερο, της Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το εν λόγωΔημοτικό-Νηπιαγωγείο.

Επιπροσθέτως, οι ντόπιοι κάνουν λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις και καλούν τους αρμοδίους να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες, που θα διασφαλίζουν ένα κατάλληλο, ασφαλές περιβάλλον μάθησης και παιγνιδιού για τα παιδιά του χωριού.

Συγκεκριμένα, στο Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο η σκεπή είναι μισογκρεμισμένη, οι αθλητικές εγκαταστάσεις για την φυσική αγωγή των παιδιών του χωριού δεν υπάρχουν, ενώ από τις πόρτες και τα παράθυρα εισέρχονται, όταν είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες, αέρας και νερό.

Στο δε Νηπιαγωγείο τα κάγκελα είναι διαλυμένα, ο προαύλιος χώρος είναι σε άθλια κατάσταση, διάσπαρτος με καταβόθρες, ενώ τα όργανα παιχνιδιού και άθλησης είναι, επίσης, άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά.

Εκ των προηγουμένων προκύπτει η ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα και να πραγματοποιηθούν, επίσης άμεσα, έργα συντήρησης και αποκατάστασης των παραπάνω υποδομών για την διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στην επιτάχυνση των απαραίτητων έργων συντήρησης και αποκατάστασης των υποδομών στο ανωτέρω Δημοτικό-Νηπιαγωγείο, προκειμένου, έστω και τώρα, την υστάτη στιγμή, να αποκατασταθούν οι συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, κατά την παραμονή στην εν λόγω σχολική δομή μαθητών και διδασκόντων και να διασφαλίσετε ένα κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον μάθησης και παιχνιδιού;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχόλια