ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανθρωπόμορφα τέρατα έχουν γεμίσει τον τόπο με φόλες..

 



Συνεχίζεται το έγκλημα με τις φόλες σε αδέσποτα ..

Μεγάλη προσοχή, αυξημένη επιτήρηση και φροντίδα απαιτείται για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα στο Δήμο Ξηρομέρου  ιδιαίτερα στις Τ.Κ.  της Δ.Ε. Αστακού . 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι μόνο το τελευταίο μήνα  βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλες  πάνω από 10 δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα στο Δήμο Ξηρομέρου

Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη, καθώς δεν μπορούν να εντοπίσουν τον υπαίτιο για όλη αυτή την κατάσταση και ζητούν τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των ενόχων.

Αν και προβλέπονται βαριές ποινές κακουργηματικής μορφής  για όποιον  βασανίσει ζώα ή να πετάξει μια φόλα η απειλούμενη ποινή  φτάνει τα 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό – διοικητικό πρόστιμο των 30-50.000 ευρώ, τα περιστατικά συνεχίζονται . 

 Θα θυμίσουμε ότι οι  δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση και (ε) την υιοθεσία τους.

Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει πάρει και σχετική χρηματοδότηση για τη λειτουργία κατα­φυγίων και τη σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Επειδή τα ανθρωπόμορφα τέρατα έχουν γεμίσει τον τόπο με φόλες καλό θα ήταν η Δημοτική Αρχή  σε συνεργασία με το Α.Τ. της περιοχής να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες ..

ΒΕΛΟΥΤΣΑ...

Σχόλια