Λίγες οι «απώλειες» στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας λόγω των αναστολών εργασίας

 


Μικρές είναι οι «απώλειες» λόγω των αναστολών εργασίας υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα ποσοστά είναι σαφώς μικρότερα από τα Νοσοκομεία και ενδεικτικό είναι το παράδειγμα στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου όπου από τους 85 εργαζόμενους εμβολιασμένοι είναι οι 82. Ένας έχει νοσήσει από κορωνοϊό και προσκόμισε το σχετικό πιστοποιητικό ενώ δύο είναι οι υγειονομικοί που δεν προσκόμισαν ακόμη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελώντας ωστόσο σε αναρρωτική άδεια.

Σε ένα άλλο μεγάλο Κέντρο Υγείας του Νομού, αυτό της Αμφιλοχίας σε σύνολο 46 εργαζόμενων σε αναστολή τέθηκαν τρεις, μεταξύ αυτών γιατρός και νοσηλεύτρια.

Σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, από το σύνολο των 43 υγειονομικών που απασχολούνται εμβολιασμένοι είναι οι 39 ενώ δύο έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. Δύο υγειονομικοί δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και αναμένουν την επίδοση του εγγράφου της αναστολής εργασίας, οπότε και θα «παροπλιστούν».

 Ντροπή για γιατρούς να μην σέβονται τον αγώνα που δίνεται έναντι της πανδημίας»

Ο Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΚΥ Αιτωλικού Ιωάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά  ότι «είναι ντροπή για γιατρούς να μην σέβονται τον αγώνα που δίνεται έναντι της πανδημίας», αφήνοντας παράλληλα «αιχμές» για όσους καταφεύγουν σε διάφορα… τερτίπια για να γλιτώσουν από την αναστολή εργασίας λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν.

Σημειωτέον πάντως πως το υπουργείο Υγείας προωθεί τροπολογία ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους άμεσα οι υγειονομικοί που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας εφόσον   κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου .


 


 agrinionews.gr

Σχόλια