Θ. Μωραΐτης: «Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς σχέδιο, όπως πέρυσι. Επικίνδυνη και ανίκανη η κυβέρνηση»

 


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων.

«Τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν όπως πέρυσι, χωρίς σχέδιο, χωρίς μείωση μαθητών ανά τμήμα, χωρίς αύξηση των διαθέσιμων χώρων διδασκαλίας, χωρίς διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, χωρίς βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία, χωρίς οργάνωση», τόνισε.

Συμπλήρωσε πως «το ευφάνταστο "50%+1" μόνο ως πολλαπλασιαστής των κρουσμάτων θα λειτουργήσει, παρά ως τρόπος αναχαίτισης», ενώ ανέφερε ότι «Μητσοτάκης και Κεραμέως είχαν όλο το χρόνο να εκπονήσουν αποτελεσματικό σχέδιο ανοίγματος των σχολείων, αλλά η αδιαφορία, η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες τους δεν τους το επέτρεψαν».

Παράλληλα είπε ότι «η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, οξύνοντας διαρκώς τις εντάσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και μετατρέποντας τους μαθητές σε στόχο διακρίσεων, ανάλογα με τις αποφάσεις των γονιών τους για το αν θα εμβολιαστούν ή όχι».

Έκλεισε, υπογραμμίζοντας πως, «τη στιγμή που οι επιστήμονες και η εξάπλωση του ιού στις μικρές ηλικίες κρούουν τον κώδωνα, επιλέγει την ολιγωρία, τους μονολόγους στα τηλεοπτικά παράθυρα και το διχασμό».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Τίποτα δεν διδάχτηκε η κυβέρνηση από τον περσινό τρόπο ανοίγματος των σχολείων.

Τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν όπως πέρυσι:

- Χωρίς σχέδιο.

- Χωρίς μείωση μαθητών ανά τμήμα.

- Χωρίς αύξηση των διαθέσιμων χώρων διδασκαλίας.

- Χωρίς διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ

- Χωρίς βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία

- Χωρίς οργάνωση.

Ο περσινός... θίασος με τα παγουρίνο, τις μάσκες - αλεξίπτωτα συνεχίζει φέτος με το ευφάνταστο "50%+1"!

Πρακτική που μόνο ως πολλαπλασιαστής των κρουσμάτων θα λειτουργήσει, παρά ως τρόπος αναχαίτισης.

Ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν καταγραφεί αριθμός κρουσμάτων μεγαλύτερος από τον μισό αριθμό των συνολικών μαθητών του. Δηλαδή, ένα τμήμα με 28 μαθητές θα είναι ανοιχτό αν νοσούν 14 μαθητές και θα κλείνει στους 15.

Πρόκειται για πλήρη υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας.

Μητσοτάκης και Κεραμέως είχαν όλο το χρόνο να εκπονήσουν αποτελεσματικό σχέδιο ανοίγματος των σχολείων, αλλά η αδιαφορία, η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες τους δεν τους το επέτρεψαν.

Καμία ενσυναίσθηση. Οι τύχες χιλιάδων οικογενειών στα χέρια μιας επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που επενδύει στην πόλωση, οξύνοντας διαρκώς τις εντάσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και μετατρέποντας τους μαθητές σε στόχο διακρίσεων, ανάλογα με τις αποφάσεις των γονιών τους για το αν θα εμβολιαστούν ή όχι.

Τη στιγμή που οι επιστήμονες και η εξάπλωση του ιού στις μικρές ηλικίες κρούουν τον κώδωνα, επιλέγει την ολιγωρία, τους μονολόγους στα τηλεοπτικά παράθυρα και το διχασμό»

Σχόλια