Π. Παπαδόπουλος: «Δικαίως διαμαρτύρονται ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Κατοχής»

«Έχουν απόλυτο δίκιο ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Κατοχής να διαμαρτύρονται» σημειώνει σε δήλωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Δ.Ε. Οινιαδών, Πάνος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Στο μετά από πολύ καιρό διά ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο την 11/9/2021 συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων, και η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου με τις σχετικές αναμορφώσεις.

Με αντίστοιχες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής 303/6-8-2021 και 189/26-6-2021 αφαιρούνται ποσά 62.316,31 ευρώ από την ασφαλτόστρωση Δ.Κ. Κατοχής, περιοχή Λάκες και 38.22,80 ευρώ από επισκευή – συντήρηση δημοτικών κτηρίων, δηλαδή συνολικά 100.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφερθούν στο έργο «Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα δημοτικού σταδίου Δ.Κ. Αιτωλικού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου», το οποίο έργο έχει διασφαλισμένη πίστωση γιατί χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και την «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ» (απόφαση ένταξης 4961/22-11-2019 ΑΔΑ: 625Κ7Π6-5Υ6)!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι καμιά βιασύνη δεν υπήρχε να μεταφερθεί η πίστωση από το έργο της Κατοχής – που συμβασιοποιήθηκε – αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η δημοπράτηση να πάει λίγο πιο πίσω, καθότι η χρηματοδότηση του έργου του Αιτωλικού θα δοθεί την προσεχή εβδομάδα!

Τα ερωτήματα του Προέδρου και των Δημοτικών Συμβούλων εύλογα:

α) Ποια εγγύηση θα δοθεί ότι η πίστωση θα διατεθεί πίσω στο έργο που δημοπρατήθηκε;

β) Ποιος καθορίζει την προτεραιότητα εκτέλεσης των έργων;

 γ) Ήταν υποχρεωμένος ο εργολάβος να προβλέψει τυχόν καθυστέρηση του έργου;

Επίσης, να θυμίσουμε εδώ ότι στις 19-7-2021 με την υπ’ αριθ. 13291 απόφαση του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο εργολάβος του έργου του Αιτωλικού έλαβε και προκαταβολή εκτέλεσης 13.830,93 ευρώ και ότι στις 7-9-2021 υπάρχει διακοπή εργασιών του έργου, λόγω αδυναμίας του εργολάβου να εκτελέσει μέρος αυτού! Δηλαδή και προκαταβολή πήρε και διακοπή έγινε! Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει.
Και φυσικά, ένα έργο που εκτελείται μετά από σχεδόν δύο χρόνια από την ένταξή του, δεν αξίζει καν σχολιασμού…

Επειδή λοιπόν:

α) Η δέσμευση του Δημάρχου δεν επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο, καθότι αποχώρησε πριν τη συζήτηση του θέματος για να παραστεί σε εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Ιωσήφ Ρωγών…

β) Η Τ.Α. αποτελεί κακέκτυπο της κεντρικής εξουσίας και πολλά θέματα παραπέμπονται στις καλένδες…

γ) Κάποιοι μόχθησαν να πάρουν αυτό που δικαιούνται χρόνια τώρα… και

δ) Οι αιτιάσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δ.Ε. Οινιαδών της παράταξης του Δημάρχου προκαλούν θυμηδία…

αλλά κυρίως γιατί πρωτευόντως ο διαφορετικός, πειστικός και τεκμηριωμένος λόγος τους ενοχλεί, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κατοχής Γιώργος Καλόκληρος και το Τοπικό Συμβούλιο, έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται!

Για την ιστορία να ενημερώσουμε ότι αν δεν είχε αλλάξει ο νόμος – η πρόταση θα καταψηφιζόταν συντριπτικά διότι το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και των ανεξαρτήτων ήταν αντίθετο, αλλά η απόφαση – περνάει ομόφωνα! Αυτά είναι τα “καμώματα” των κυβερνόντων στο Υπουργείο Εσωτερικών με την ουσιαστική κατάργηση του «Καλλικράτη» και της απλής αναλογικής, την οποία ο κύριος Δήμαρχος “ξορκίζει” διαρκώς, αλλά χωρίς αυτή, Δήμαρχος δεν θα ήταν!

Κλείνοντας, μία διαπίστωση. Δημοτικό Συμβούλιο με την έννοια που γνωρίζαμε, δεν υφίσταται! Ο ρόλος του διακοσμητικός και διεκπεραιωτικός! Τα πάντα πλέον ανήκουν στον Δήμαρχο και την Οικονομική Επιτροπή…

ΥΓ1. Το θλιβερό περιστατικό συμπλοκής Αντιδημάρχου με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αγίου Θωμά και το αυτόφωρο που ακολούθησε μετά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η διάρρηξη του γραφείου της Τ.Κ. Αγίου Ηλία με πρωταγωνιστή πάλι τον ίδιο αιρετό, δεν περιποιεί τιμή στο Δήμο μας. Κύριε Δήμαρχε έχετε την κύρια πολιτική ευθύνη και τον λόγο κάτι να κάνετε!

ΥΓ2. Πόσο αστείο είναι ο κ. Δήμαρχος να λέει ότι δεν έχει πρόβλημα τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται και… στην πλατεία – για λόγους διαφάνειας – τη στιγμή κατά την οποία ΟΛΕΣ οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ στην Οικονομική Επιτροπή, τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου; Κατά τα φαινόμενα, είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την πλατεία…

ΥΓ3. Το να περιγελάς την αυτόφωρη διαδικασία και μετά να φωτογραφίζεσαι στα πανηγύρια, μάλλον πιστοποιεί ότι ή την περιφρονείς ή ότι είμαστε για τα πανηγύρια!»

Σχόλια