ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για efood: «τεράστια νίκη η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου»

Ανακοίνωση του Τομέα Εργατικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας για «τη νίκη των εργαζομένων διανομέων της efood».

Αναλυτικά:

 «Η ανακοίνωση της efood για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων διανο-μέων ορισμένου χρόνου σε αορίστου όχι μόνο ανατρέπει την προσπάθεια της εταιρείας για την μετατροπή τους σε αυτοαπασχολούμενους αλλά αποτελεί μία τεράστια νίκη και μία απόδειξη – οδηγό ότι ο οργανωμένος αγώνας για εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και δι-καιώματα θα νικήσει!

Στη νίκη αυτή κρίσιμο ρόλο έπαιξαν τα συνδικάτα που ανέδειξαν το θέμα και οργάνωσαν την αντίδραση και η μαζική απεργία και πορεία των εργαζομένων στη διανομή. Επιπλέον, η ισχυρή αντίδραση των καταναλωτών στις αντεργατικές πολιτικές της εταιρείας ανέδειξε ότι οι καταναλωτές είναι ενεργοί πολίτες που στέκονται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους και χρησιμοποιώντας την αγοραστική τους δύναμη μπορούν να αναγκάσουν ακόμα και πολυε-θνικές εταιρείες σε οπισθοχώρηση από την μανία τους για άκρατο κέρδος σε βάρος των πολλών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχαμε αναδείξει και στη Βουλή αλλά και στα εργατικά κέντρα και τους χώρους εργασίας όλες τις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου Μητσο-τάκη / Χατζηδάκη και τις συνέπειές τους στους εργαζόμενους. Χτες το πουλόβερ του πλέον αντεργατικού νόμου άρχισε να ξηλώνεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμε-νους.

Εμείς θα ήμαστε μαζί τους στην πορεία αυτή. Ταυτόχρονα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε σήμερα νομοθετική ρύθμιση για να ακυρωθεί η δυνατότητα ασυδοσίας που έφερε ο νόμος Μητσοτάκη / Χατζηδάκη. Να κατοχυρωθεί και νομοθετικά η μισθωτή σχέση και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή για το σύνολο των εργαζομένων διανομέων.

Είμαστε παρόντες, είμαστε με το δίκαιο, είμαστε η πλειοψηφία, θα νικήσουμε!»

Σχόλια