Δημοσκόπηση OPEN: Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί – Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που έγινε για λογαριασμό του OPEN και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ειδικότερα, στην πρόβλεψη ψήφου, η Νέα Δημοκρατία με 34% διατηρεί σημαντικό προβάδισμα, όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στο 23,8%.

Αρνητικό είναι το κλίμα σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ το 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Στην ερώτηση, τέλος, για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

 Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, οι ανεμβολίαστοι ψηφίζουν:

ΣΥΡΙΖΑ, 23%
Ελληνική Λύση, 12%
Νέα Δημοκρατία, 7%
ΚΚΕ, 4%
ΚΙΝΑΛ, 2%
ΜέΡΑ25, 1%.
Επίσης, αναποφάσιστο δηλώνει το 11% και άκυρο ή λευκό το 18

Δείτε εδώ αναλυτικά τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΟΡΕΝ:

Σχόλια

 1. Γυρω στο 37 % εχει τωρα νομιζω η Ν.Δ.
  ΣΥΡΙΖΑ = 33 %
  κι ας ειμαι ΣΥΡΙΖΑ.

  στο δήμο Ξηρομέρου :
  Σταΐκος = κάτω απο 10 %
  νομίζω οτι εχει τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου