Γεωργία – Ελλάδα 0-2: Λυτρωτής Μπακασέτας στο 90ο λεπτό

Η πρόκριση στο Μουντιάλ 2022 παραμένει εφικτή, αν και όχι εύκολη, για την Ελλάδα, η οποία πήρε δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Γεωργίας.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οπότε λογικό ήταν να περιμένει κανείς ότι θα μπει δυνατά στο παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να μπει με γκολ αφού το έβαλε στο 12′ με τον Παυλίδη από κοντά μετά το γύρισμα του Ανδρούτσου, αλλά στο VAR φάνηκε ότι η μπάλα είχε βγει και το γκολ δεν μέτρησε.

 Όπως και να έχει, η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε ξανά στο 24′ με την κεφαλιά του Τζαβέλλα που μπλόκαρε δύσκολα ο Λόρια. Λίγα λεπτά μετά, στο 29′, η Ελλάδα απείλησε ξανά, με τον Μπακασέτα αυτή τη φορά, αλλά η μπάλα κόντραρε μετά την εκτέλεση φάουλ και έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Και εκεί που φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το γκολ, ο ρυθμός της Εθνικής ομάδας έπεσε και στο διάστημα 30′-45′ δεν έγινε τίποτα αξιόλογο. Το κακό δεν ήταν αυτό, όμως, αλλά το γεγονός ότι έτσι συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο β’ μέρος…

Τραγική εμφάνιση αλλά λύτρωση στο 90′

Ο Φαν Σιπ έβγαλε τον Παυλίδη για να βάλει τον Πέλκα στο 46′ και άφησε την Εθνική ομάδα να ψάχνει το γκολ χωρίς κλασικό σέντερ φορ. Θα μπορούσε, φυσικά, ακόμη και έτσι να πετύχει αυτό που ήθελε, αρκεί να λειτουργούσε σωστά ως ομάδα. Δεν το έκανε όμως.

Τα λεπτά περνούσαν με την Ελλάδα να μην κάνει απολύτως τίποτα, απέναντι σε μια Γεωργία που ήταν ικανοποιημένη από το πώς κυλούσε ο αγώνας. Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, είχαν μόλις ένα βαθμό στον όμιλο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Και εκεί που όλα έδειχναν καταδικαστική ισοπαλία, στο 90′ ο διαιτητής μέσω VAR υπέδειξε πέναλτι για χέρι και ο Μπακασέτας εκτέλεσε και έγραψε το 0-1, με την Εθνική ομάδα -η οποία έβαλε και δεύτερο γκολ στο 95′ με τον Πέλκα- να παραμένει στο -3 από τη 2η Σουηδία, την οποία θα αντιμετωπίσει την Τρίτη εκτός έδρας σε… τελικό.

Γεωργία: Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Λομπζανίτζε, Τσακβετάτζε (60′ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικαουτάτζε (60′ Οκριασβίλι).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85′ Μάνταλος), Μπακασέτας, Μασούρας (78′ Τζόλης), Παυλίδης (46′ Πέλκας).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ισπανία (6) 13
Σουηδία (5) 12
Ελλάδα (5) 9
Κόσοβο (6) 4
Γεωργία (6) 1

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια