Πρόσκληση για παράσταση μουσικού θεάτρου (Θέατρο act) «Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη».

 

byron teliko astakos
 
Αστακός 19/10/2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Πληρ.: Μπαμπούρης Κων/νος
Τηλ.: 2646360500
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Δήμος Ξηρομέρου, στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, συνδιοργανώνει με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΔ), την νέα παράσταση μουσικού θεάτρου (Θέατρο act) «Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη», η οποία παίχτηκε για πρώτη φορά στις 22 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο, ενώ η παράσταση ήταν ενταγμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.
Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργο θεατρικό έργο σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα και σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση Διονύση Μπάστα.
Το έργο μιλάει για τη ζωή, την προσφορά και το θάνατο του ρομαντικού ποιητή, εθνικού ευεργέτη και φιλέλληνα ήρωα της επανάστασης George Byron Gordon, δηλαδή του Λόρδου Βύρωνα. Τρεις επαγγελματίες ηθοποιοί και ένα μικρό φωνητικό σύνολο τραγουδιστών παρουσιάζουν στο κοινό το συγκλονιστικό βίο του ποιητή, το φάντασμα του οποίου επιστρέφει εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή, στη Δυτική Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της επανάστασης. Η Ελλάδα ακόμα παλεύει να ενηλικιωθεί, οι Έλληνες να αναζητούν την ταυτότητά τους και – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σε κάθε εποχή – να αγωνίζονται.
Το έργο, αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας, συνεντεύξεων και δοκιμών, χρησιμοποιεί τεχνικές σωματικού θεάτρου και θεάτρου πλατφόρμας με στοιχεία ντοκιμαντέρ.
Μέσα από τις τρεις πράξεις του εστιάζει στα δύο ταξίδια του Lord Byron στην Ελλάδα αλλά και στη πολυτάραχη ζωή του στην Αγγλία. Προσπαθεί, όχι μόνο να φωτίσει την προσφορά του Byron στον Ελληνικό αγώνα, αλλά και στο πως ένας άνθρωπος, αναζητώντας τον εαυτό του, αλλάζει τη ζωή του και καταλήγει να γίνει ήρωας και μάλιστα σε έναν τόπο που δεν είναι η πατρίδα του.
 
Ταυτότητα παράστασης:
Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη.
Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Ερμηνεύουν: Μάριος Κρητικόπουλος, Κώστας Κουτρουμπής, Ηλέκτρα Σαρρή
Διεύθυνση φωνητικού συνόλου: Λίνα Γερονίκου
Φωνητικό σύνολο: Αρετή - Μαρία Αλεξίου, Λίνα Γερονίκου, Λαΐς - Ιωάννα Παπαγεωργίου, Αθανάσιος Ανδρικόπουλος, Κυριάκος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Φωτισμοί: Ιωάννης Αναστασόπουλος
Βοηθός Ενδυματολόγου – Σκηνογράφου: Δανάη Ηλιοπούλου
Σχεδιασμός εντύπων: Ηλίας Λαμπρόπουλος
Παραγωγή: ΑΜΚΕ Κάνθαρος – Θέατρο act
 
Αστακός, 24 Οκτωβρίου 2021
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Ξηρομέρου
Ώρα έναρξης 19.30 | |Διάρκεια 100 λεπτά
Είσοδος Ελεύθερη
 
* Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τον Covid, για την προσέλευση και παραμονή σε κλειστούς χώρους (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, rapid test 48 ωρών).

Σχόλια