Θεοδωρικάκος: Σαφάρι ελέγχων για να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

 

Την κοινή βούληση, της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και να ενταθούν οι έλεγχοι για να προστατευθεί η κοινωνία και να σωθούν ζωές, εξέπεμψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε σύσκεψη που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονικης συμφωνήθηκε το πλαίσιο των ελέγχων ώστε να αποφευχθεί κάθε εφησυχασμός και χαλάρωση την ώρα που οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ασθενείς COVID-19.

Θεοδωρικάκος: Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τους ελέγχους, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν το ίδιο και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. «Η ΕΛ.ΑΣ. και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας είναι σε συνεργασία για την τήρηση των μέτρων», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Σήμερα δίνουμε το μήνυμα ότι μόνο με ελέγχους και εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν σχολαστικούς ελέγχους, ώστε όλοι όσοι εισέρχονται σε καταστήματα και χώρους εστίασης να έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία θα είναι άτεγκτη στην εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Απευθυνόμενος σε εκείνους που έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο, τους κάλεσε να εμβολιαστούν για να επιστρέψει το σύνολο της κοινωνίας στην κανονικότητα. «Εμβολιαστείτε για να σώσουμε ζωές και να κερδίσουμε μια πιο ελεύθερη ζωή», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα πρόσφατα γεγονότα σε σχολείο στη Σταυρούπολη ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθεί μία φασιστική, ναζιστική οργάνωση». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι καμία μορφή βίας δεν θα γίνει ανεκτή, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της, αποτρέποντας επεισόδια και προχωρώντας σε συλλήψεις.

Πηγή: reader.gr

Σχόλια