Μεσολόγγι: Εγκαινιάστηκε το νεοκλασικό «Χρυσόγελου»

Έγινε χθες η τελετή των εγκαινίων στο ιστορικό και εμβληματικό κτίριο Χρυσόγελου στην Ι.Π. Μεσολογγίου, στη συμβολή των οδών Φ. Κατάσου και Μ. Μακρή. .

Το Νεοκλασικό Κτίριο «Χρυσόγελου», άνοιξε τις πύλες του σε όλους τους πολίτες ως ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, νιότης και δημιουργίας.

 Η Περιφερειακή Αρχή ενέταξε το έργο στις προτεραιότητές της, προκειμένου να κλείσει μία ακόμα πολύχρονη εκκρεμότητα του χθες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε πως «για να φτάσουμε μέχρι εδώ, εργάστηκαν πολλοί. Και χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια. Για τον λόγο αυτό, το συγκεκριμένο έργο σηματοδοτεί μία νίκη της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Με την οφειλόμενη μνημόνευση όλων των προηγούμενων διοικήσεων της πρώην Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήσαμε σήμερα τα εγκαίνια.

Το κτίριο Χρυσόγελου θα λάμπει πλέον στη Δυτική Ελλάδα – και πολύ πιο πέρα – ως μία όσμωση του ιστορικού και πολιτισμικού παρελθόντος με το δυναμικό και όμορφο μέλλον του τόπου μας».

«Το Αρχοντικό Χρυσόγελου “ξεκλειδώθηκε” και με την δική του αναγέννηση αισιοδοξούμε ότι από σήμερα και επίσημα θα συμβάλλει στην πολιτιστική αναγέννηση και του μοναδικού τόπου μας.

Ευχή και επιδίωξή μας να ακολουθήσει η αξιοποίηση και άλλων νεοκλασσικών κτιρίων», σημείωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Δείτε εικόνες:


Σχόλια