Απαίτησε από Μακρή ο Κωνσταντόπουλος, να ακυρωθούν οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία



Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή με σκοπό να την ενημερώσει για τα μεγάλα προβλήματα που θα προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι χωρίς κάποιο παιδαγωγικό κριτήριο και με μόνη αιτιολόγηση ότι δεν καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών τα σχολεία οδηγούνται στην υποβάθμισή τους και το εκπαιδευτικό έργο απαξιώνεται.
Ειδικότερα, σε απομακρυσμένες περιοχές που τα σχολεία λειτουργούν ως φάροι γνώσης και κοινωνικοποίησης, τέτοιες αποφάσεις δημιουργούν ευρύτερα προβλήματα στην κοινωνία. Ιδιαίτερα, σε μια εποχή που η πανδημία του covid-19 εξακολουθεί σε βρίσκεται σε έξαρση και υπάρχει πάντα η μέριμνα των μέτρων για την αντιμετώπισή της.

Με στόχο την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει αιφνιδιαστικά δημιουργήσει το Υπουργείο ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε σχετική ερώτηση. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι και ο ίδιος κατέθεσε ξεχωριστή ερώτηση για την υποβάθμιση του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου Βασιλόπουλου-Καραϊσκάκη και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας και του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας εξαιτίας της μη κάλυψης των υπαρχόντων κενών (ακολουθεί παρακάτω το κείμενο της ερώτησης).
Τόνισε δε ότι το Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο έχει όλες τις προδιαγραφές για την καλή λειτουργία του και σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σκοπεύει να το μετατρέψει από 4θέσιο σε 3θέσιο, επειδή το ίδιο το Υπουργείο δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά στους εκπαιδευτικούς.
Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα σχολείο που λειτουργεί ως φάρος γνώσης και προόδου για την ευρύτερη περιοχή, καθώς εξυπηρετεί μαθητές από τέσσερις κοινότητες (Καραϊσκάκη, Βασιλόπουλο, Βλυζιανά, Σκουρτού). Το δε 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτ ας, με τις συγχωνεύσεις που προωθούνται θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους μέσα σε συνθήκες συνωστισμού.

Σχόλια