ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)



Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι.

Ο φετινός εορτασμός περιελάβανε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώ λίγο νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα παρουσία της Υπουργού, του Δημάρχου Κώστα Λύρου, Αντιδημάρχων και εκπροσώπων Αρχών και Φορέων, καθώς και της Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας Μαρίας Σαλμά.  Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Τρίγωνο από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και κατόπιν έγινε η κατάθεση στεφάνων.

Στην παρέλαση συμμετείχαν οι μαθητές όλων των σχολείων της πόλης, καθώς και στρατιωτικό τμήμα που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που με σύμμαχο τον καλό καιρό βγήκε να παρακολουθήσει την παρέλαση. Το πιο δυνατό χειροκρότημα όμως εισέπραξε το τμήμα που αποτελείτο από περίπου 20 εφέδρους του Στρατού, εκ των οποίων αρκετοί προέρχονται από την Προεδρική φρουρά και παρέλασαν με την στολή που φορούσε το ένδοξο 2/39 Σ.Ε. την περίοδο που πολέμησε στα βουνά της Αλβανίας.

Η παρουσία τους έγινε ιδιαίτερα αισθητή και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Το εν λόγω τμήμα, ήταν προσκεκλημένο και  συνοδευόταν από την Φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός», τα μέλη της οποίας φορούσαν την στολή του Ιερού Λόχου.

Μετά το τέλος της παρέλασης η κα Μενδώνη συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο επισκέφθηκε το Μουσείο του Λόρδου Βύρωνα όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση. Αργότερα παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της.

https://www.aixmi-news.gr/



 

Σχόλια