Σάββατο 6 Νοεμβρίου: Ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους δότες μυελού των οστών.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ 
Ημερομηνία 25.10.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Θέμα: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους δότες μυελού των οστών, με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
 
Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους δότες μυελού των οστών.
Το Σωματείο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.
Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ' ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα, για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ' ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.
Ο Δήμος μας θέλοντας να συμβάλλει στην διάδοση του σκοπού και του έργου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διοργανώνει το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 06:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου (Δημαρχείο Αστακού), εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και της νεολαίας για τη Δωρεά Μυελού των Οστών.
Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής κ. Γραφάκος και θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό από τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.
Ο κ. Γραφάκος είναι Παιδίατρος - Αιματολόγος, Αν. καθηγητής του ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Διευθυντής Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Θα τηρηθούν τα οριζόμενα υγειονομικά μέτρα.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια