Από διαπιστώσεις για την εγκατάλειψή μας χορτάσαμε

 Από διαπιστώσεις για την εγκατάλειψή μας χορτάσαμε

Από διαπιστώσεις για την εγκατάλειψή μας χορτάσαμε

Για μία ακόμα φορά ένας πολιτικός αρχηγός, όταν ήρθε στην Αιτωλοακαρνανία, για τα ζητήματα της περιοχής τα είπε καλά. Αυτό συνέβη και με όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Βέβαια άλλο πράγμα τα λόγια και άλλο οι πράξεις.

«Η κατάσταση που επικρατεί στην Αιτωλοακαρνανία μου είναι πολύ γνωστή και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν με σαφήνεια το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα. Πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά ανεκμετάλλευτα και ισχυρή δόση εγκατάλειψης και περιθωριοποίησης»

είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του και πρόσθεσε πως «μία από τις εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

«Παρά τις επιτυχίες των αγροτών με τις νέες καλλιέργειες και τις σπουδαίες επιδόσεις ο πρωτογενής τομέας παρουσιάζει ένα μεγάλο έλλειμμα προγραμματισμού, καθώς δεν υπάρχει ένα ολιστικό συνολικό σχέδιο που να τον οδηγεί στη νέα εποχή» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μόνο που το πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα προγραμματισμού που έχει ο αγροτικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας είναι το γεγονός ότι στα σαράντα και βάλε χρόνια της μεταπολίτευσης ο αγροτικός κόσμος εγκαταλείφθηκε.

Τα δίκτυα και οι υποδομές προϊόντος του χρόνου κατέρρευσαν και όσο κι αν μας πικραίνει όλους οι αγρότες της περιοχής διαπιστώνουν ότι τα τελευταία μεγάλα αγροτικά έργα που είδαν τα είδαν στην περίοδο πριν τη Μεταπολίτευση.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Σχόλια