Κορωνοϊός: Σε κανέναν κλειστό χώρο από Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι – Τα νέα μέτρα

 


Σε κανέναν κλειστό χώρο από Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι. Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκανε γνωστό κατά το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, το απόγευμα της Πέμπτης (18/11), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την επόμενη Δευτέρα (22/11) όλοι οι ενήλικες μη εμβολιασμένοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. 

Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα.

 «Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Αναφορικά με την λειτουργία των εκκλησιών ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

 «Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους. 

Όπως είπε, για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. 

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. 

Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του, το κυλιόμενο ωράριο.

 «Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που θα μπουν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά, καθώς όπως υπογράμμισε δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. «Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικέςενώσεις».

Πηγή: newsbomb.gr

Σχόλια