Άγιο Όρος: Παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεμβολιαστές μοναχούςΑποφασίστηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τελείται το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» – Να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις ζήτησε ο εισαγγελέας

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναφορικά με μοναχούς που επηρεάζουν ανθρώπους σ’ όλη τη χώρα ζητώντας τους να μην εμβολιαστούν. Αφορμή αποτέλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, με εντολή του προϊσταμένου, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τελείται το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων». Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και θα αναζητηθούν επιβαρυντικά στοιχεία για τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας.

«Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ΜΜΕ ο ηγούμενος Βαρθολομαίος.

Ο αρχιμανδρίτης επισήμανε ότι ένα καθαρά ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί, πλέον, σε πνευματικό, ενώ δεν μπορεί να λογίζεται ως τέτοιο ζήτημα. Κατήγγειλε ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου, άνθρωποι οι οποίοι είναι εκτός εκκλησίας, είναι σχισματικοί. Το μοναστήρι το δικό μας τελεί υπό κατάληψη. Και οι άνθρωποι αυτοί οι παράνομοι που ζουν μέσα, ενώ έχουν καταδικαστεί για την παραμονή τους μέσα στο χώρο της Μονής μας, παρόλα αυτά δρουν ανεξέλεγκτα βγαίνουν έξω. Τους έχουμε δει να πρωτοστατούν στα αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια, να χρησιμοποιούν το όνομα το δικό μας της Μονής Εσφιγμένου».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Άγιο Όρος δυο μοναχοί και άλλοι πέντε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μόνο το 40% από τους καλόγερους της μοναστικής πολιτείας έχει εμβολιαστεί.

Όπως μετέδωσαν πρόσφατα μέσα ενημέρωσης ο μοναχός από τη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος που έχασε τη ζωή του από την covid 19 είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί, όμως δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

Πηγή: www.grtimes.gr
protothema.gr

Σχόλια