Κατάθεση Αναφοράς από τον κ. Θ. Μωραΐτη: «Η κυβέρνηση, σε κρεσέντο ευθυνοφοβίας, καλεί λιανεμπόριο κι εστίαση να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα»

 


Αναφορά προς τους κ. Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου «ο Ερμής» με θέμα: «Οργή, Αδικία, Εμπαιγμός».....


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για το λιανεμπόριο, «δεν είναι απλά άδικα», αλλά «καταστρατηγούν κάθε έννοια της ισονομίας», ευνοώντας τις υπεραγορές και τις μεγάλες αλυσίδες με «προκλητικό τρόπο». Επιπλέον, «δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό» και «θεσπίζουν εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου κάνει λόγο για «εμπαιγμό εις βάρος του λιανικού εμπορίου», ο οποίος, μάλιστα, «δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτός».

Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε σχετικά:
«Η κυβέρνηση σε κρεσέντο ευθυνοφοβίας καλεί λιανεμπόριο κι εστίαση να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα.

Ένα μικρό κατάστημα λιανεμπορίου με έναν υπάλληλο θα πρέπει να διαχειρίζεται τον έλεγχο των πελατών, ταυτόχρονα με την εξυπηρέτησή τους και τη διατήρηση της καθαριότητας εντός του χώρου.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες αλυσίδες και οι υπεραγορές διαθέτουν πολύ περισσότερο προσωπικό, το οποίο σαφέστατα μπορεί να αντεπεξέλθει ευκολότερα και γρηγορότερα στη διαδικασία, χωρίς ταυτόχρονα να καθυστερεί η εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο παραλογισμός, η μεροληψία, η απερισκεψία, η ανοργανωσιά της κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο!

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της εστίασης ζήτησαν απεγνωσμένα ενίσχυση -όχι μόνο τα δύο χρόνια της πανδημίας, αλλά και τις τελευταίες μέρες, με την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση.

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση κωφεύει.

Στην ουσία, βάζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα, μεροληπτώντας ξεκάθαρα υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και κλείνοντας το μάτι στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η πολιτική της είναι καταστροφική, τόσο για την υγεία, όσο και για την οικονομία, και καμία προσπάθεια εξωραϊσμού ή ακύρωσης της σοβαρότητας της κατάστασης δεν μπορεί να ανατρέψει την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Μηδέν εις το πηλίκο για την υγεία.

Μηδέν εις το πηλίκο για την οικονομία.

Μηδέν εις το πηλίκο για την κοινωνία.

Οι εμμονές και τα ντιλς της με "ημετέρους" μάς οδηγούν μέρα με τη μέρα στην απόλυτη καθίζηση.

Η ανάγκη να στηρίξει -επιτέλους- την πραγματική οικονομία είναι επιτακτική.

Δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν υπάρχουν αντοχές.»

Σχόλια