Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου στηρίζουν το σημαντικό έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

 


Ημερομηνία 5/11/2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους δότες μυελού των οστών, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ξηρομέρου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», στις τέσσερις δομές των ΚΔΑΠ του Δήμου μας έλαβαν χώρα ποικίλες αθλητικές εκδηλώσεις και παιχνίδια.

Τα ΚΔΑΠ συμμετέχουν στην εκδήλωση και στηρίζουν και αυτά τις δράσεις και την μεγάλη προσφορά του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με πολύ σημαντικό έργο.
Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ' ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα, για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ' ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 06:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου (Δημαρχείο Αστακού), με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και της νεολαίας, για τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής κ. Γραφάκος και θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό από τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Ο κ. Γραφάκος είναι Παιδίατρος - Αιματολόγος, Αν. καθηγητής του ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Διευθυντής Δoτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Θα τηρηθούν τα οριζόμενα υγειονομικά μέτρα.

Εκ της Κ.Ε.ΔΗ.Ξ

Σχόλια