Χάπι και από τη Pfizer κατά του κορονοϊού: Μειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά 89%

 

Μετά τη Merck, που ήδη πήρε έγκριση από τη Βρετανία και ετοιμάζεται για την Ευρώπη, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το δικό της Χάπι κατά της Covid-19 μειώνει 89% τις νοσηλείες και τους θανάτους. 

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανακοινώθηκαν: ο κίνδυνος βαριάς νόσησης και θανάτου ανθρώπων που εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου μειώθηκε κατά 89%!

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα (05.11.2021) ότι άμεσα θα καταθέσει αίτημα στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του νέου σκευάσματός της κατά του κορονοϊού. 

Δεδομένων των όσων ανακοινώθηκαν, το χάπι της Pfizer κατά της Covid-19 μπορεί να αλλάξει την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζει το Bloomberg. 

Μόλις κατατεθεί ο φάκελος στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, θα ακολουθήσουν ανάλογες αιτήσεις και σε άλλες αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. 

Είναι το δεύτερο χάπι κατά της Covid-19 που δημιουργούν ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα δυο σκευάσματα θα χορηγούνται σε ασθενείς στα πρώτα στάδια της ασθένειας. 

Σημειώνεται ότι ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ότι το χάπι της εταιρίας κατά του κορονοϊού θα ήταν έτοιμο μεσα 2021

Οι κλινικές δοκιμές της Pfizer έγιναν σε 1.219 ενήλικές που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Πέντε μέρες αφού ξεκίνησαν τη θεραπεία με το χάπι της Pfizer, μειώθηκαν δραματικά τα ποσοστά νοσηλείας, στις περιπτώσεις που οι ασθενείς άρχισαν να παίρνουν το σκεύασμα είτε τρεις είτε πέντε μέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. 

Το φάρμακο Paxlovid συνδέεται με ένα ένζυμο που ονομάζεται πρωτεάση για να σταματήσει τον ιό από το αναπαραχθεί. Φάρμακα κατά του HIV λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Σχόλια