Κρήτη: Τι συνέβη στη γυναίκα που έκαναν κατά λάθος πενταπλή δόση του εμβολίου (VIDEO)

 Κρήτη: Τι συνέβη στη γυναίκα που έκαναν κατά λάθος πενταπλή δόση του εμβολίου (VIDEO)

Η γυναίκα στην Κρήτη πήγε να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και στον οργανισμό της μπήκαν πέντε δόσεις. Τι λέει ο γιος της, για την κατάσταση της υγείας της…

Στο σοκ το οποίο υπέστησαν ως οικογένεια μετά την χορήγηση εκ παραδρομής, πενταπλής δόσης εμβολίου στην 73χρονη μητέρα του, αναφέρθηκε στην ΚΡΗΤΗ TV ο γιός της ηλικιωμένης, η οποία έλαβε χθες Παρασκευή 26 Νοεμβρίου εξιτήριο από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, έπειτα από προληπτική νοσηλεία.

Η 73χρονη παραμένει σε ανοιχτή επικοινωνία με τους γιατρούς ενώ αφού εκδήλωσε ήπια συμπτώματα πλέον είναι καλά στην υγεία της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νοσηλευτής εκ παραδρομής δεν «διέλυσε» το φάρμακο χορηγώντας της έτσι όλο το περιεχόμενο του φιαλιδίου.

Ο ίδιος, αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος του και ενημέρωσε αμέσως την ασθενή, όσο εκείνη ήταν ακόμα στο Εμβολιαστικό Κέντρο.

«Ανέβασε λίγο πυρετό, η κλινική της εικόνα είναι πολύ καλή, αυτή ήταν και η αρχική σκέψη, εφόσον έδειχναν τα πράγματα ότι θα κυλήσουν ομαλά και δεν υπήρχε θέμα παρενεργειών, δεν έχουμε σκοπό να κινηθούμε σε διαδικασία απόδοσης ευθυνών.

Υπό άλλες συνθήκες δεν ξέρω τι θα γίνονταν, στην προκειμένη περίπτωση θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά», τόνισε ο γιος της 73χρονης.

«Το πρώτο 24ωρο, κατά το οποίο δεν είχε συμπτωματολογία, το στρες και το ψυχολογικό βάρος ήταν πολύ μεγάλα. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για σοκαριστικό περιστατικό, λόγω της ηλικίας υπήρξε η σκέψη να μην συμβεί κάτι κακό», επεσήμανε.

Χαριτολογώντας, ο γιος της ηλικιωμένης ανέφερε πως η μητέρα του έχει «γερή κράση και ακόμη και έτσι φάνηκε πως τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Σε «ανθρώπινο λάθος λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας» από τη μια και του «εξουθενωμένου προσωπικού» από την άλλη, αποδίδει το συμβάν η διοίκηση του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί αποτελεί το γεγονός πως διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται στο Ηράκλειο.

Δείτε το ρεπορτάζ του neakriti.gr

newsit.gr

Σχόλια