Εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα. Αυτοκράτωρ Θεόφιλος 820 μχ

 




Ιδιαίτερα ικανοποιητική χαρακτηρίζεται από κομματικά στελέχη η προσέλευση των ψηφοφόρων στα δύο εκλογικά τμήματα του Ξηρομέρου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος. 
Γεγονός, που καταδεικνύει τη θέληση μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού για αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μέσω της εκλογής νέας ηγεσίας στο ιστορικό κόμμα ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ. Οι πολίτες δείχνουν να έχουν κατανοήσει την αδήριτη ανάγκη να λειτουργήσει δυναμικά ένας τρίτος πόλος, που να εκφράζει το χώρο της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. 
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ των ψηφοφόρων, όσο αυτοί περίμεναν τη σειρά τους στα Εκλογικά Κέντρα, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η ροή των ψηφοφόρων ήταν ικανοποιητική και η διαδικασία γρήγορη και αψεγάδιαστη. Η εφορευτική επιτροπή, οι χειριστές ταμπλέτας, η γραμματεία και όλοι οι μετέχοντες στη διαδικασία επιτέλεσαν άψογα τα καθήκοντά τους ως αποτέλεσμα της προετοιμασίας και των δοκιμών , που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να εξοικειωθούν με το απαιτητικό και πρωτόγνωρο σύστημα των εκλογών.

Ωστόσο, πρόβλημα παρατηρήθηκε στο on line σύστημα, το οποίο έπεσε κατά διαστήματα, αλλά ευτυχώς , η διακοπή κρατούσε για μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, παρατηρήθηκε έλλειψη φακέλλων και η εφορευτική επιτροπή κλήθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα, πράγμα που έγινε σύντομα και μετά από συνεννόηση με την ΕΔΕΚΑΠ, που είναι επιφορτισμένη με την διαδικασία των εκλογών, σε κεντρικό επίπεδο.

Ενθαρρυντικό και συνάμα εντυπωσιακό το γεγονός ότι, παρά την πίεση των πραγμάτων δεν προκλήθηκαν αντεγκλήσεις, ούτε μεταξύ ψηφοφόρων, ούτε στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Το ήρεμο κλίμα τάραξε, προς στιγμήν, η δημοτική σύμβουλος του Συνδυασμού του κ. Τριανταφυλλάκη κυρία Ταπραντζή-Πέττα Χριστίνα η οποία έθεσε με επιτακτικό τρόπο το θέμα του καθαρισμού της αίθουσας, όπου διεξήγετο η ψηφοφορία. 
Μάλιστα επιδόθηκε σε λογομαχία- μέσα και έξω από το εκλογικό κέντρο- με τον επίσης δημοτικό σύμβουλο κ. Απόστολο Ντίνο, ο οποίος την διαβεβαίωνε ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Το γεγονός προκάλεσε απορία και δυσαρέσκεια σε ψηφοφόρους, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο. Να σημειωθεί ότι η κ. Ταπραντζή δεν συμμετείχε στη ψηφοφορία.

Κατά τα άλλα η ψηφοφορία κύλισε απολύτως ομαλά και μέσα σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, ενώ τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα του πρωτοκόλλου του covid 19. Οι ψηφοφόροι πειθαρχούσαν απολύτως σε αυτά, όπως και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, και οι άλλοι συμμετέχοντες στη διαδικασία.

Στο εκλογικό κέντρο Αστακού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Συνδυασμού ‘’Δυνατό Ξηρόμερο΄΄ κ. Γαλούνης μαζί με την σύζυγό του, ενώ Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης επισκέφθηκε το εκλογικό Κέντρο και συνομίλησε με την εφορευτική επιτροπή και ψηφοφόρους.

Οι κάλπες έκλεισαν στις οκτώ μμ , αφού ψήφισε και ο τελευταίος ψηφοφόρος.
Του ΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
Δημοσιογράφου, Μέλους ΕΣΗΕΑ

Σχόλια