ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ο Σταύρος Αραχωβίτης, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επισκέφτηκε χθες Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, την πόλη του Μεσολογγίου ως αφετηρία ενός κύκλου επισκέψεων στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου όπου συνάντησε μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μεσολογγίου και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας όπου έκανε δήλωση σχετικά με τις πλημμύρες που έπληξαν τον δήμο Μεσολογγίου το προηγούμενο διάστημα.

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Αραχωβίτη:

«Ευχαριστώ για το κάλεσμα την Νομαρχιακή Επιτροπή και την Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου που έγιναν αφορμή ώστε να επισκεφτώ την πόλη του Μεσολογγίου που πλήττεται και χτυπιέται συχνότερα τα τελευταία χρόνια και άρα δεν είναι ακραία τα φαινόμενα αλλά είναι φαινόμενα που επαναλαμβάνονται.

Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την κλιματική αλλαγή και την έχει σαν δικαιολογία είτε για τις πυρκαγιές το καλοκαίρι είτε για να καλύψει τις πλημύρες το χειμώνα, ανακάλυψε όψιμα την κλιματική αλλαγή.

Επειδή τα φαινόμενα δυστυχώς τα επόμενα χρόνια στην Δυτική Ελλάδα θα είναι συχνότερα, απαιτείται πρώτα απ' όλα μια ισχυρή θωράκιση απέναντι στις πλημμύρες, αντιπλημμυρική θωράκιση. Αυτό όμως απαιτεί ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό που αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει, όχι μόνο μακρόχρονα αλλά ούτε καν στοιχειωδώς. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι όπου υπάρχει απευθείας ανάθεση έργου, να δώσει δουλειές σε ημέτερους εργολάβους, αυτή είναι η έννοια της. Αλλά εδώ χρειάζεται μια διαφορετική στρατηγική που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την προσφέρει

Αυτό που χρειάζεται είναι η άμεση καταγραφή των ζημιών, η άμεση αποζημίωση των ανθρώπων προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα τους και φυσικά η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν γίνει τόσο μέσα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου όσο και στις αγροτικές περιοχές γύρω από την Ιερή Πόλη, ώστε να επανέλθει μια κανονικότητα στην ζωή των κατοίκων και στην παραγωγή φυσικά.

Επειδή όπως είπαμε δεν είναι η πρώτη φορά που πλήττεται το Μεσολόγγι, να θυμίσουμε ότι στις προηγούμενες πλημμύρες του 2016 - 2017, ο δήμος Μεσολογγίου είχε πάρει από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 1,8 εκ. ευρώ σχεδόν 2 εκ, προκειμένου ακριβώς να θωρακίσει την πόλη από φαινόμενα όπως συνέβησαν τώρα. ενώ η αποτελεσματικότητα, η ποιότητα και η ολοκλήρωση των έργων είναι ένα ερωτηματικό, που θα πρέπει η κυβέρνηση να διερευνήσει για το τι έχει συμβεί με αυτά τα χρήματα που δόθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να ελπίζω ότι έστω και την ύστατη ώρα και με την πίεση την δικιά μας, κοινοβουλευτικά αλλά και της Οργάνωσης με τον τρόπο που μπορεί, και με την πολύ καλή ανακοίνωση που έχει βγάλει μέχρι τώρα, ότι θα πιέσουμε τις τοπικές αρχές, την Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια αλλά κυρίως την κυβέρνηση, να «ξεκουνηθεί» επιτέλους.

Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, δεν μπορούμε όλα να τα δικαιολογούμε με την κλιματική αλλαγή όταν χάνουμε περιουσίες, πολύ περισσότερο όταν κινδυνεύουν να χαθούν ζωές. Αυτή την φορά με την πανδημία φτάνουμε τις 19.000 νεκρούς, μιλάμε για μια τραγωδία, μια ανείπωτη τραγωδία και η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εμβολιασμένους, στους ανεμβολίαστους, στους υγειονομικούς, δεξιά, αριστερά, να αποποιηθεί τις ευθύνες της.

Αυτή δεν είναι σοβαρή κυβέρνηση, αυτή είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φεύγει το συντομότερο».

Στην συνάντηση με τον Σταύρο Αραχωβίτη εκτός από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεσολογγίου, παρευρέθηκε ο βουλευτής Αιτ/νίας Γιώργος Βαρεμένος, η πρώην βουλεύτρια Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο πρώην δήμαρχος Πάνος Κατσούλης, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Μ. Σάκης Παπαδημητρόπουλος, ο αρχηγός της Συμμαχίας για το μέλλον Παντελής Σκαρμούτσος κ.α.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Σχόλια