Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας από Ιόνιο και Ήπειρο – Έρχεται… πολύ νερό στη Δυτική Ελλάδα

 Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας από Ιόνιο και Ήπειρο – Έρχεται… πολύ νερό στη Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας από Ιόνιο και Ήπειρο, αφού από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένεται να αρχίσει ακόμη πιο έντονο το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει ήδη από τα ξημερώματα τις περιοχές.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου. Όπως φαίνεται σε αυτόν τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου 11/12 να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά).

Σε ο,τι αφορά στα “προ- εόρτια” της κακοκαιρίας στην Πάτρα από το μεσημέρι της Παρασκευής η παραλιακή ζώνη του Ρίου πλημμύρισε και πάλι με τα καταστήματα να μένουν κλειστά αφού δεν ήταν δυνατή η διέλευση και τους κατοίκους να δυσκολεύονται να βγουν από τα σπίτια τους. Συνεργεία του δήμου Πατρέων από χθες αλλά και το πρωί του Σαββάτου καθαρίζουν συνεχώς τον δρόμο από τα φερτά υλικά και τα νερά.

Στο μεταξύ, μετ’ εμποδίων και υπό τις οδηγίες της τροχαίας διεξαγόταν το πρωί του Σαββάτου η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου στο ύψος των Βραχνέικων, μετά από κλίση κορμού δέντρου,στο ρεύμα προς Πύργο, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην περιοχή του Θεριανού στο ύψος του παλιού “Χαράματος”.

thebest.gr

Σχόλια