Αποκλεισμένα τα Βλυζιανά, οργή κατοίκων-«Τα παιδιά μας δεν πάνε στο σχολείο»

Αποκλεισμένα τα Βλυζιανά, οργή κατοίκων-«Τα παιδιά μας δεν πάνε στο σχολείο»

Tα Βλυζιανά του δήμου Ξηρομέρου είναι ένα από τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από το πρόσφατο κύμα της κακοκαιρίας. Η κοινότητα επί της ουσίας είναι αποκλεισμένη καθώς ο επαρχιακός δρόμος προς αυτή έχει υποστεί καθίζηση.

Η όποια πρόσβαση υπάρχει είναι από αγροτικούς δρόμους και είναι προφανές πως η κατάσταση για τους κατοίκους είναι δυσχερέστατη. Οι μαθητές αδυνατούν να μετακινηθούν στα σχολεία και η καθημερινότητα για τους κατοίκους του χωριού είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και για το λόγο αυτό είναι ορισμένοι.

«Είμαστε 30-35 οικογένειες στο χωριό, τα παιδιά δεν μπορούν να περάσουν να πάνε στο σχολείο. Δεν περνάει ο γαλατάς, δεν υπάρχει καμία πρόσβαση προς το χωριό. Είμαστε αποκομμένοι. Αν κάποιος αρρωστήσει τι θα γίνει; Θα τον πάρουμε στα χέρια για να τον περάσουμε από το σημείο που έγινε η καθίζηση; Θέλουμε άμεσα να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε, δεν γίνεται αλλιώς», αναφέρει κάτοικος στο agrinionews.gr .

«Στο χωριό είμαστε 35 οικογένειες. Τα παιδιά μας στο σχολείο δεν πάνε, πρόσβαση υπάρχει μόνο από αγροτικούς δρόμους προς τον Αετό. Η καθίζηση έχει διακόψει εντελώς την πρόσβαση στο χωριό. Δήμος και Περιφέρεια ήρθαν, εκτίμησαν την κατάσταση και μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το φαινόμενο. Μέχρι τότε τι θα κάνουμε ένας Θεός ξέρει», λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Ζαρκαδούλας.

 Από τον δήμο Ξηρομέρου κατατέθηκε πρόταση για εκκένωση του χωριού και εξέφρασε την πρόθεση να συνδράμει σε στέγη, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες και μαθητές.

Στο σημείο του γεωλογικού φιανομένου από την αρχή μετέβησαν μηχανήματα του Δήμου αλλά και μισθωμένα μηχανήματα, προσπαθούν να δώσουν έστω προσωρινή πρόσβαση στη Κοινότητα ενώ μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας πραγματοποίησε αυτοψία στη περιοχή. Ο αποκλεισμός ωστόσο δεν έχει αρθεί και οι κάτοικοι απαιτούν άμεσες λύσεις.

https://www.agrinionews.gr/apokleismena-ta-vlyziana-orgi-katoikon-ta-paidia-mas-pane-scholeio/

Σχόλια

  1. Τους
    Τους χαϊδεύεις Πρόεδρε .
    Κατάλαβες πως σου είπαν ζήσε … μέχρι τον Μάιο να φας τριφύλλι .
    Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας στα Βλυζιανά .
    Ο Δήμαρχος νίπτει τα χέρια του και μας παραμένει στην Περιφέρεια .
    Μέχρι τότε που θα φθάσει και εδώ στα Βλυζιανά η Περιφέρεια θα παραμένουμε αποκλεισμένοι και δεν θα πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου