Αιτωλοακαρνανία: Από ρεκόρ κρουσμάτων σε ρεκόρ στους εμβολιασμούς – Αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη

 Αιτωλοακαρνανία: Από ρεκόρ κρουσμάτων σε ρεκόρ στους εμβολιασμούς – Αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη

Από ρεκόρ κρουσμάτων σε ρεκόρ στους εμβολιασμούς στην Αιτωλοακαρνανία  – Από 10 στο 8% πλέον η υστέρηση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο

Στο 60.66% έφτασε πλέον η εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία (δηλαδή το ποσοστό όσων έχουν λάβει έστω μια δόση εμβολίου) σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα  στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην Αιτωλοακαρνανία, μετά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, καταγράφεται μια αξιοσημείωτη αύξηση στους εμβολιασμούς, σε βαθμό που φαίνεται ότι σιγά – σιγά κλείνει η ψαλίδα σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Αιτωλοακαρνανία υστερούσε κατά περίπου 10% σε σχέση με τα ποσοστά των εμβολιασμών, τώρα αυτή η υστέρηση φαίνεται ότι περιορίστηκε στο 8%, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη στο σύνολο της χώρας διαμορφώνεται στο 68,2%/.

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς που πλέον στην Αιτωλοακαρνανία είναι 55,82% έναντι 63,74% στο σύνολο της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος ότι την Πέμπτη 9/12 καταγράφηκε ένα από τα ημερήσια ρεκόρ της Αιτωλοακαρνανίας στους εμβολιασμούς, καθώς πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.259  εμβολιασμοί. Μπορεί βέβαια οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης να υπερτερούν, θεαματικά καθώς ενδεικτικά την ίδια μέρα ήταν 1.627, ωστόσο και οι 301 εμβολιασμοί της πρώτης δόσης δεν είναι λίγοι, αν κρίνει κανείς πριν από περίπου ενάμιση μήνα μετά βίας ξεπερνούσαν τους 30.

Καθώς τις τελευταίες ημέρες τα νέα κρούσματα μειώνονται έστω και με αργό ρυθμό, αν μην τι άλλο είναι ενθαρρυντικό ότι από ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφονται μικρά ρεκόρ στους εμβολιασμούς.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Σχόλια