ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ                                    Βόνιτσα, 27/12/21

ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                                   

 ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Τηλ.Επικ/νιας:2643061211-6988068439                     

Πληροφορίες: Mυλωνίδης Ευθύμιος                            

Email: syllogosd.nvonitsas@yahoo.gr                     

 

  

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων, παρακολουθήσαμε τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης 21/12/2021 του δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου. Με έκπληξη ακούσαμε τον δημοτικό σύμβουλο  κ. Στάϊκο να αποκαλεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. << δασκαλίτσα >>!!!!. Όπως ακούγεται να του λέει ο πρόεδρος, δεν ήταν η πρώτη φορά που τον αποκαλούσε έτσι κι αυτό είναι αλήθεια όπως μας διαβεβαίωσαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θεωρούμε ότι η προσφώνηση αυτή με τον τρόπο που εκφέρεται και μάλιστα σε άτομο αρσενικού φύλου, υποτιμά και προσβάλλει τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς ως γυναίκες ,ως επαγγελματίες και ως  δημόσιους λειτουργούς. Τέτοια σχόλια, πέραν του ότι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σεξιστικά, είναι απαράδεκτα απ όλη την κοινωνία. Οι συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί  δεν είναι <<δασκαλίτσες>>, αλλά Δασκάλες  που πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα για να κρατηθεί όρθιο το Δημόσιο Σχολείο, σε συνθήκες τραγικές για όλη την ελληνική κοινωνία. Δικαίωμα του κ. Στάικου να μην συμπαθεί και να μην εκτιμά τους εκπαιδευτικούς, για τους όποιους δικούς του λόγους. Δεν είναι δικαίωμά του όμως να μιλά υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα με δημόσιο λόγο, σε θεσμό που οι πολίτες για άλλους λόγους τον έστειλαν εκεί.

Ελπίζοντας ότι θα καταλάβει το ολίσθημά του, τον καλούμε  να ανακαλέσει και να  ζητήσει δημόσια συγγνώμη απ΄όλες τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς και να δώσει ένα τέλος στην προσβολή, πριν πάρει ακόμη μεγαλύτερη έκταση.

 

 


 

 

 

Σχόλια

 1. Με όλο τον σεβασμό που τρέφω προς τους Δασκάλους όλων των βαθμίδων της μάθησης ,στους οποίους εξ άλλου χρωστάω το ευ ζην ,ασφαλώς η αναφορά μου δεν είχε να κάνει με τους δασκάλους ,αλλά με τον ανάξιο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Ξηρομερου ,ο οποίος με περίσσειο θράσος επαναλάμβανε τραμπουκιζοντας να μου λέει κουνώντας το δάκτυλο και φωνασκώντας ,ότι ήμουν εκτός θέματος ,γιατί από το απορρέον
  από το Σύνταγμα δικαίωμα μου ,τους αποκάλυψα την ληστεία του Δημοτικού Χρήματος .
  Άρα δεν ήμουν ο μαθητής της πρώτης δημοτικού σχολείου που ως πρωτοδιορίστηκε δασκαλίτσα θα με επανέφερε σε εντός θέματος .
  Βλέπετε για να περάσω με εισαγωγικές εξετάσεις στην ιατρική την οποία μάλιστα τελείωσα σε 5,5 χρόνια και όχι 6 που ήταν κανονικά δεν είχα γράψει εκτός θέματος .
  Ίσως ο χαρακτηρισμός μου προς το πρόσωπο Κατσαούνη να μην
  ήταν και πολύ δόκιμος ,αφού ο πιο δόκιμος θα ήταν να του πω τι λες ρε ζώον ;;;;
  Ελπίζω να σας κάλυψα .!!!
  Dr.Παναγιώτης Σταικος
  Ειδικός Γενικός Ιατρός
  Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών
  Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .
  Με
  Μετεκπαίδευση : Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ευαγγελισμού ,Ιατρείο Βρογχικού Άσματος και Σπιρομετρησεων στο Ευγενίδειο ,σε Υπερήχους στο Λαϊκό Νοσοκομείο ένα χρόνο με άδεια άσκησης Υπερήχων από το Υπουργείο Υγείας και ένα χρόνο σε Λοιμώδη Νοσήματα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου