Συμβολική δράση καθαρισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο Βαλτί Ξηρομέρου.

 

πηγη facebook : Θανάσης Μπίκας

Κυριακή πρωί στο Βαλτί. Στο παρατημένο από την Πολιτεία και στο παρεξηγημένο από την κοινωνία Βαλτί.Περίπου 50 ενεργοί πολίτες από όλη την Αιτωλοακαρνανία συναντηθήκαμε για μια κοινή συμβολική δράση καθαρισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Συγκεντρώσαμε 6.000 λίτρα κάθε λογής σκουπιδιών και καταφέραμε να πατήσουν ρόδες απορριμματοφόρου στον οικισμό μετά από πολλά χρόνια
.....

..

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους ελάχιστους κατοίκους που μας υποδέχθηκαν με χαρά, μας άνοιξαν τα σπιτικά τους, μας φίλεψαν ότι είχαν. Καλοσυνάτοι άνθρωποι, βιοπαλαιστές, φορολογούμενοι πολίτες, ταλαιπωρημένοι από την αδιαφορία των τοπικών αρχών. Από το άθλιο οδικό δίκτυο, τις ανύπαρκτες υποδομές, τις απροστάτευτες καλλιέργειες, έως τον απέραντο σκουπιδότοπο από την ιχθυοκαλλιεργητική κυρίως δραστηριότητα.
Επιλέξαμε, έτσι, συμβολικά αυτόν τον πανέμορφο οικισμό, που κάποτε έσφυζε από ζωή και εξακολουθεί να διαθέτει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμμετοχής, προσφοράς, ευαισθητοποίησης και ανάγκης προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.
Συνεχίζουμε και είμαστε πολλοί!
Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων
Σωματείο «Acheloos Grow Up»
Riverview Project
Save Your Hood Agrinio









Σχόλια