Θ. Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση απέτυχε. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.»

 


«Προϋπολογισμό εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τον Προϋπολογισμό 2022 στην ομιλία του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Αθλητισμού, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης......


«Πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό – ανέκδοτο, που δε λαμβάνει υπόψη τη διπλή κρίση ακρίβειας και πανδημίας και που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα που, εδώ και δυόμισι χρόνια, κατασκευάζει η κυβέρνηση μαζί με μια μερίδα φιλικών της μίντια», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε πως «στη χώρα υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και ενημέρωσης», φέρνοντας ως παραδείγματα της «εικονικής πραγματικότητας» το ότι «ο κ. Μητσοτάκης νίκησε δυο φορές την πανδημία» και το ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακρίβεια, παρά μόνο στην ενέργεια».

Αναφορικά με το πρώτο ψέμα, τόνισε ότι «η μελέτη Λύτρα- Τσιόδρα αποδεικνύει ότι χάθηκαν άδικα οι ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας, επειδή δε διασωληνώθηκαν σε ΜΕΘ», καθώς κι ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την αλήθεια και τις εγκληματικές της ευθύνες». Μάλιστα, ανέφερε πως, «σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική ευνομούμενη χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί».

Αναφορικά, δε, με το δεύτερο ψέμα, ο κ. Μωραϊτης υπενθύμισε ότι «οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν ακριβότερα το κόστος της ενεργειακής κρίσης σε ολόκληρη την ΕΕ», ενώ «οι ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης πλήττουν βαρύτατα τα νοικοκυριά και γονατίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Παράλληλα, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθε΄και στο Νομό του.

«Στην Αιτωλοακαρνανία, μέσα σε δύο χρόνια, κλείσατε Πανεπιστημιακά Τμήματα, διαγράφοντάς την από τον ακαδημαϊκό χάρτη, δημιουργήσατε μεγάλα εκπαιδευτικά κενά, τα δύο Νοσοκομεία μας σ’ εγκατάλειψη αντέχουν οριακά, ο εμπορικός κόσμος και η εστίαση φυτοζωούν και οι αγρότες είναι σε απόγνωση», είπε, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση.

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ. ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτήρισε «απόλυτο φιάσκο» τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για τον Αθλητισμό. «Από τον “Αθλητισμό για όλους” πάμε στον “Αθλητισμό για λίγους”», υπογράμμισε.

«Δίνετε στον Αθλητισμό το ποσοστό ντροπής του 0,01% του συνολικού προϋπολογισμού, οδηγείτε σε λουκέτο χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία, καταργείτε το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους”, εμπορευματοποιείτε τον Αθλητισμό και τον παραδίδετε στα συμφέροντα», επεσήμανε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μωραΐτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραμένει πιστή σ’ ένα παρασιτικό και μεταπρατικό μοντέλο ανάπτυξης των λίγων και των συμφερόντων που εξυπηρετεί, ενώ γυρίζει την πλάτη στην Ελλάδα που παράγει, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον κόσμο της εργασίας».

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, που θα έχει την κοινωνία στην πρώτη γραμμή. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή», είπε ο βουλευτής.


Σχόλια