Σοβαρά προβλήματα από την καθίζηση του εδάφους στο χωριό Μπαμπίνη (ΦΩΤΟ)

 Κινδυνεύει με κατάρρευση σπίτι 76χρονης γυναίκαςΤο σπίτι της ηλικιωμένης που βρίσκεται σχεδόν στον αέρα από την καθίζηση του εδάφους Το σπίτι της ηλικιωμένης που βρίσκεται σχεδόν στον αέρα από την καθίζηση του εδάφους

Τη γη να υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους είδαν οι κάτοικοι στο χωριό Μπαμπίνη, του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, λόγω καθίζησης του εδάφους. 

Από χθες το απόγευμα υποχώρησε το έδαφος σε οικόπεδο μέσα στο χωριό και μάλιστα, κοντά σε κατοικία που ζει 76χρονη γυναίκα, το σπίτι της οποίας βρίσκεται πλέον σχεδόν στον αέρα...

Το θέμα αναδείχθηκε άμεσα από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, ενώ στο χωριό βρέθηκε και ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ξηρομέρου, Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Κομπλίτσης, ο οποίος επικοινωνώντας με τις τοπικές Αρχές απαίτησε την άμεση παρέμβασή τους.

Η 76χρονη, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και ο χώρος αποκλείστηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Το κλιμάκιο του Κόμματος ζήτησε να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής των κατοίκων και των περιουσιών τους και να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα.

Όπως τονίστηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται παρόμοια προβλήματα. Στο παρελθόν καθιζήσεις του εδάφους είχαν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, τόσο στη Μπαμπίνη όσο και στο γειτονικό χωριό Σκουρτού.

https://www.902.gr

1 / 3

Σχόλια