Διαφορετικά μήκη κύματος στο ΣΥΡΙΖΑ για τις prive MEΘ

 Διαφορετικά μήκη κύματος στο ΣΥΡΙΖΑ για τις prive MEΘ

Διαφορετικά μήκη κύματος στο ΣΥΡΙΖΑ για τις prive MEΘ

Οι καταγγελίες για τις ΜΕΘ των VIP ασθενών φαίνεται πως εξ’ αντανακλάσεως ανέδειξαν τις διαφορετικές εκτιμήσεις, που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας λίγο αργότερα έσπευσε να ζητήσει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Περιοδεύοντας στα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» για τις περιπτώσεις όπου μπορεί να υπήρξε αδικαιολόγητη προτεραιοποίηση στις ΜΕΘ.

«Η κυβέρνηση» είπε «πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα.

Πρώτα από όλα οφείλει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον ακριβή αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ, όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις Μονάδες Εντατικής, καθώς και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις όπου μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

Νωρίτερα όμως ο Ανδρέας Ξανθός, τομέαρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποστάσεις από τις καταγγελίες του περί ρεζερβέ ΜΕΘ για υψηλά πρόσωπα. «Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική.

Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα.

Αυτό το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και οφείλει να το διασφαλίσει και το κίνημα των υγειονομικών, τα σωματεία, τα συνδικάτα των γιατρών, των εργαζομένων, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να απαιτήσουμε, είναι να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Σχόλια