Γ. Βαρεμένος: Σε 1,5 έως 2 χρόνια η αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου

 Γ. Βαρεμένος: Σε 1,5 έως 2 χρόνια η αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου

Γ. Βαρεμένος: Σε 1,5 έως 2 χρόνια η αποκατάσταση την γέφυρας Ευήνου

Κυβέρνηση και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συζητούν ώστε το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να αναλάβει την αρμοδιότητα αποκατάστασης της γέφυρας του Ευήνου, το κλείσιμο της οποίας δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους Γαλατά, Κρυονερίου και Περιθωρίου, μετατρέποντας την επαφή των κατοίκων τους με το Μεσολόγγι σ’ ένα πραγματικό ταξίδι, χρονοβόρο και κοστοβόρο.

Με την αναζητούμενη λύση, ακόμη και στην ιδανικότερη περίπτωση η συγκοινωνία μέσω της γέφυρας αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Περιφέρειας, να αποκατασταθεί μετά από 1,5-2 χρόνια.

Πράγμα που σημαίνει ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων ή των μαθητών μέσω του Μεσολογγίου θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία Οδύσσεια, οι δε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Κρυονερίου θα πληγούν για δύο συνεχείς σαιζόν, αρχής γενομένης από την ερχόμενη άνοιξη.

Γι’ αυτό, οι κάτοικοι επιμένουν στην επιλογή μίας ενδιάμεσης “προσωρινής λύσης”, που θα εξυπηρετήσει στοιχειωδώς την σύνδεση με το Μεσολόγγι και την αποτροπή του πλήγματος στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις.

Σχόλια