Την παραχώρηση έκτασης στο Αγγελόκαστρο για Επιχειρηματικό Πάρκο ζητάει ο Φαρμάκης από την ΕΤΑΔΓια αναγκαιότητα παραχώρησης έκτασης 600 στρεμμάτων στο Αγγελόκαστρο, με σκοπό τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, σε επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο Διονύσιο Βλαστό. Επισημαίνει δε, ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

«Οι μελετητές, μέσα από μία ενδελεχή εξέταση όλων των παραμέτρων, κατέληξαν στην υπόδειξη συγκεκριμένων εκτάσεων που καλύπτουν τις προϋποθέσεις μετατροπής σε σύγχρονους και οργανωμένους υποδοχείς επιχειρήσεων. Ειδικότερα για την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ άλλων προτάσεων που θα διαμορφωθούν, έχει προταθεί έκταση 600 στρεμμάτων στο Αγγελόκαστρο που αποτελεί δημόσια γη κι έχει από καιρό κερδίσει το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων, αλλά και την άποψη των μελετητών ότι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να μετατραπεί σε σύγχρονο Επιχειρηματικό Πάρκο» σημειώνει αρχικά ο κ. Φαρμάκης και συνεχίζει:

«Γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στην ιδιοκτησία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ζητούμε την παραχώρησή του, προκειμένου ν’ αποτελέσει μία γη υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας».

Ο Περιφερειάρχης προσθέτει, ότι πρόκειται για κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται με τον Δήμο Αγρινίου, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στην Αιτωλοακαρνανία, έργο υψηλής προτεραιότητας, ενώ αναφέρει ότι είναι σημαντικό οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν έγκαιρα, ώστε ν’ αναζητηθούν οι χρηματοδοτικές πηγές που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Σχόλια