Πολύ βολική πάντως και εσωκομματικά η μομφή

 Πολύ βολική πάντως και εσωκομματικά η μομφή

Πολύ βολική πάντως και εσωκομματικά η μομφή

Σήμερα το απόγευμα αρχίζει η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε χθες σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, «μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα».

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επικαλείται πανδημία, ακρίβεια και κακοκαιρία, αλλά με τη πρόταση μομφής είναι βέβαια ότι θα καταφέρει σε κάποιο βαθμό και ο ίδιος να ξεπεράσει τις δικές του κρίσεις…

Κατά πρώτον, γιατί η πρόταση μομφής εξυπηρετεί την αλλαγή ατζέντας από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και την αντίδραση που έχει προκαλέσει σε ορισμένους στην Κουμουνδούρου η πρότασή του για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας» είχε προγραμματίσει σχετική συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο, η οποία καθίσταται πλέον άκαιρη….

Ένας άλλος λόγος που η πρόταση μομφής εξυπηρετεί το κομματικό όφελος και όχι τις κρίσεις που διέρχεται η χώρα έχει να κάνει με το «στρίμωγμα» του ΚΙΝΑΛ. Την στιγμή μάλιστα που φαίνεται ότι δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ «πιέζεται» από το ΚΙΝΑΛ (αν και αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση και ελέγχεται).

Με την πρόταση μομφής το ΚΙΝΑΛ θα εξαναγκαστεί να πάρει θέση και να «συστρατευτεί» με το ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και πέραν του ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει και αυτός μια «παράσταση» στη Βουλή, ο Αλ. Τσίπρας είναι εμφανές ότι επιδιώκει να καταδείξει ποιος είναι το «αφεντικό» στην Κεντροαριστερά.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια ότι δεν είναι η ώρα και η κυβέρνηση της ΝΔ να περάσει από αυτή την κοινοβουλευτική δοκιμασία, καθώς είναι δεδομένο πως για την εικόνα παράλυσης του Κράτους υπάρχουν σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχόλια