Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές πριν να είναι αργά για την χώρα»

 Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές πριν να είναι αργά για την χώρα»

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του με τις ειλικρινείς του ευχές για ταχεία ανάρρωση στην κ. Γιαννάκου. Στην πρωτολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγνώμη ακόμα και για το Μάτι, ενώ πολλές φορές ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

«Τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσο δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας. Αποτύχατε, κύριοι της κυβέρνησης», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι συμπεριφέρονται στην κυβέρνηση σαν να βρίσκονται αλλού και πιστεύουν την δική τους προπαγάνδα.

«Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα αλλά εσείς έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και την διαστρέβλωση της αλήθειας», είπε ακόμα.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι είναι ώρα να τον ενημερώσει κάποιος για το τι συμβαίνει στην κοινωνία. «Έχετε τελειώσει πολιτικά», είπε «όχι μόνο γιατί αποτύχατε σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνατε εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί μιας άθλιας επικοινωνίας. Συνεχίσατε με τρόπο προκλητικό να συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει με φορολογικό δικαίωμα».

Και συνέχισε: «Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών δεν έχει να βγάλει το μήνα, δεν έχετε καμία διάθεση να καταλάβετε τα λάθη σας».

Αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, είπε ότι αντί να απολογηθεί στους πολίτες και να πει ότι απέτυχε είχε το θράσος άλλη μια φορά να κουνήσει το δάχτυλο. «Το Μάτι ήταν και παραμένει ένα συλλογικό τραύμα που απαιτεί σεβασμό και πολιτική σεμνότητα και όχι πολιτικά παιχνίδια για να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες.

Που ήταν αλήθεια προχθές εκείνος ο σύμβουλός σας ο κ. Συνολάκης να σας δώσει το σχέδιό του για να εκκενώσετε την Αττική Οδό, την Μεσογείων και την Κατεχάκη σε 25 λεπτά τις οποίες εκκενώσατε σε 25 ώρες.

Το 112 που ήταν; Όταν άνθρωποι έμειναν μέσα στο κρύο και την παγωνιά και τι να κάνουν για να επιβιώσουν.

Ακόμα και ο στρατός που επενέβη έλαβε εντολή να αφήσει ό,τι κάνει και να μαζευτεί στην είσοδο 10 της Αττικής Οδού για να πάρουν πλάνα τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Μας είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη, Όλοι εμείς καταλάβαμε ότι μας είπατε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε. Ότι το χιόνι έπεσε μεσημέρι ενώ πέφτει νύχτα, η ΕΜΥ που δεν σας ενημέρωσε, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι παραχωρησιούχοι, φταίνε όλοι οι άλλοι.

Και μας λέτε για να πειστούμε ότι φταίνε οι άλλοι και κάνατε κρίσιμες συσκέψεις χωρίς να κρατάτε πρακτικά. Ο μόνος που κρατάει πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση είναι ο κ. Φουρθιώτης.

Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Δεν αρκεί μια συγγνώμη για να καθαρίσετε. Χρωστατε 23.000 συγνώμες για τις οικογένειες που έχασαν άδικα τον άνθρωπό τους μέσα στην πανδημία. Την στιγμή που οι σύμβουλοί σας έλεγαν με έκθεση ότι θα μπορούσαν οι μισοί να είχαν σωθεί.

Χρωστάτε συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτεί που ξενυχτάει σε βάρδιες γιατί εσείς με την απέχθειά σας σε κάθε τι δημόσιο δεν τους δώσατε τα όπλα για να νικήσουν τον θάνατο.

Σε κάθε οικογένεια που φοβάται το αύριο και ξεπαγιάζει μέσα στον χειμώνα και αφήσατε τους κερδοσκόπους να εκτινάξουν τις τιμές.

Σε όλες της Ελληνίδες και τους Έλληνες γιατί προσωπικά εσείς παίξατε με τον πατριωτισμό τους. Εκμεταλλευθήκατε την αγάπη τους για την Ελλάδα και την Μακεδονία για λίγες ψήφους.

Χρωστάτε 103 συγγνώμες στις οικογένειες όσων χάθηκαν στο Μάτι γιατί εσείς κάνατε τις καμένες ζωές εκλογικό σκαλί για να σκαρφαλώσετε στην κυβέρνηση. Ξέρατε πως και γιατί και σε ελάχιστο χρόνο συντελέστηκε η ανείπωτη τραγωδία.

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι; Ότι θα έχετε μόνο φθορά;

Γιατί δεν επιλέγετε την λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας; Τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές; Γιατί δεν σπεύδετε να αποδείξετε την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό σας; Ιδού η κάλπη. Από την δημοκρατική κάθαρση προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη».

Αναρωτήθηκε με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσει να κυβερνάει ενώ η χώρα έχει μεγάλες δυσκολίες. «Παράγετε», είπε, «πολύ περισσότερα δεινά, διαφθορά και ψέμα από όσα ο πολίτης μπορεί να καταναλώσει. Το επιτελικό κράτος έχει γίνει ανέκδοτο. Τι προετοιμασία έχετε κάνει για το καλοκαίρι; Που είναι οι 500 δασοκομμάντο που υποσχεθήκατε;»

«Δεν ήταν μόνο ο χιονιάς», είπε ο κ. Τσίπρας. «Στην Κρήτη οι σεισμόπληκτοι παρακολουθούν από τα κοντέινερ ξεπαγιάζοντας».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και το χαρακτήρισε κέλυφος άδειο.

Όλα, τόνισε είναι επικοινωνία. Ένας ακραίος επικίνδυνος πολιτικός ναρκισσισμός που χαρακτηρίζει την κάθε σας κίνηση.

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «πως θα έχουμε επιτελικό κράτος όταν έχετε αλλεργία σε κάθε τι κρατικό. Όταν ιδιωτικοποιείτε τα πάντα. Η Ελλάδα είναι στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας θανάτων ανά εκατομμύριο κι εσείς βάζετε λουκέτο στο νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης. Ο κόσμος δεν έχει να βγάλει το μήνα με τις αυξήσεις στο ρεύμα κι εσείς σπεύσατε να ιδιωτικοποιήσετε την ΔΕΗ. Στερήσατε την χώρα από το πιο ισχυρό όπλο την Δημόσιε Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Και τώρα που οι τιμές έφτασαν σε απλησίαστα ύψη θυμηθήκατε ότι ο κύμα ακρίβειας είναι διεθνές φαινόμενο και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Περιμένετε από τον θεό του κέρδους να λύσει το πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην πανδημία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα PCR τεστ έφτασαν σε τιμές κατοχής. «Και μετά βάλατε πλαφόν, διπλάσιο και τριπλάσιο. Ο απόλυτος εξευτελισμός. Δυο χρόνια τώρα τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και δεν βάζετε στο παιχνίδι τα ιδιωτικά».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πιο έντιμη της μεταπολίτευσης και αναφέρθηκε σε απευθείας αναθέσεις ύψους 5 δις ευρώ που μοιράστηκαν σε 18 μήνες σε δικούς τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Μοιράσατε δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο και διαδικασία αλλά μόνο την υπακουή στις εντολές σας», είπε.

«Ώρες, ώρες ντρέπεται και η ντροπή με αυτά που κάνετε. Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης οδηγεί σε νέες κοινωνικές τραγωδίες», τόνισε. Μίλησε για νεποτισμό, αναξιοκρατία και ρουσφέτι. «Ποθείτε να διαιωνίσετε το καθεστώς περιφρονώντας τους θεσμούς, την δικαιοσύνη και τους πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας, έκανε αναφορά επίσης στις στενές σχέσεις, όπως είπε με έναν αστέρα της trash tv. Επί των ημερών σας έγινε πρόσωπο επί των τιμών με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε. Τι να πως για τον κ. καθηγητή; Κρίμα θα πω και μόνο κρίμα. Είναι θλιβερό. Να εκβιάζεται ένας υπουργός δεξί χέρι του πρωθυπουργού από έναν υπόδικο. Είναι θλιβερό για την δημοκρατία.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνάει αυτή την χώρα; Εσείς, ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρέτηση σε έναν υπόδικο παρουσιαστή; Η μισή κυβέρνηση του έκανε delivery. Γνωρίζατε ότι τις μέρες που αντάλασσε sms έστησε 13 εταιρείες με νόμιμους εκπροσώπους 2 αλλοδαπές από την Γεωργία; Το γνωρίζατε; Σας ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης; Το γνώριζε καλά και προς τιμήν του προσπάθησε να το σταματήσει και ο εν λόγω μπήκε με μπράβους στο υπουργείο. Και μετά αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου».

«Γνωρίζατε και συγκαλύπτατε. Αν γνωρίζατε θα είχατε αποπέμψει το δεξί σας χέρι. Άρα ο κ. Φουρθιώτης έχει εσάς στο χέρι», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές πριν να είναι αργά για την χώρα και όλους μας.

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια