Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε πλήρως τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου»

 

 
  Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Νομό.

Όπως τόνισε, «εν μέσω τεράστιας έξαρσης της πανδημίας, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και πανελλαδικά, τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου άγγιξαν ξανά τα όριά τους και λειτουργούν με 26 κενά συνολικά στο ιατρικό προσωπικό τους». 

Ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε, τόσο τα Νοσοκομεία, όσο και το προσωπικό στην τύχη τους, βρήκε την πανδημία ως ευκαιρία για μπίζνες με κλινικάρχες κι εργολάβους», ενώ «οδηγεί τη δημόσια υγεία σε πλήρη απαξίωση, ώστε να έχει το τέλειο άλλοθι».
«Μπροστά στα ντιλς της, δεν υπολογίζει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

«Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία του τόπου μας... χτες!», είπε ο βουλευτής κλείνοντας τη δήλωσή του.


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου άγγιξαν ξανά τα όριά τους και λειτουργούν με 26 κενά συνολικά στο ιατρικό προσωπικό τους:
Μιλάμε για 16 υπάρχοντα κενά στο Νοσοκομείο Αγρινίου και 10 στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου! Κι αυτά, εν μέσω τεράστιας έξαρσης της πανδημίας, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και πανελλαδικά.
Το υγειονομικό προσωπικό των δύο Νοσοκομείων εξακολουθεί να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και να ανταποκρίνεται επάξια σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε, τόσο τα Νοσοκομεία, όσο και το προσωπικό τους στην τύχη τους.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με την ταλαιπωρία για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους πολίτες, που δυσκολεύονται ακόμα και για μια εξέταση, να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Όπως τεράστια είναι και η ταλαιπωρία για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν, με τις σημερινές εικόνες της ουράς αναμονής να αποτελούν απτή απόδειξη της τεράστιας υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Όπως -δυστυχώς- έχει αποδείξει η κυβέρνηση, ήδη από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, βρήκε την πανδημία ως ευκαιρία για μπίζνες με  κλινικάρχες κι εργολάβους. Οδηγεί τη δημόσια υγεία σε πλήρη απαξίωση, ώστε να έχει το τέλειο άλλοθι.
Τι κι αν διαρκώς επισημαίνουμε τη σημασία της ενίσχυσης των περιφερειακών νοσοκομείων -τα οποία, στην πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση;
Τι κι αν έχουμε ζητήσει ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας;
Η κυβέρνηση, μπροστά στα ντιλς της, δεν υπολογίζει τίποτα.
Ως εδώ όμως!
Η Αιτωλοακαρνανία δεν είναι Νομός δευτέρας διαλογής.
Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία του τόπου μας... χτες!»

Σχόλια