Δήμαρχος Ξηρομέρου: Η εφ' όλης της ύλης τοποθέτηση του για την ΠΟΑΥ και το όραμα του για την πολύπλευρη (και τουριστική) αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου (βίντεο).


Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου που έγινε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, είχαμε μία εφ' όλης της ύλης τοποθέτηση του Δημάρχου - γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη για την ΠΟΑΥ και το όραμα του για την πολύπλευρη (και τουριστική) αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ξηρομέρου.
Στην τοποθέτηση του αρχικά, αναφέρεται στην γνωμοδότηση για την ανανέωση των Περιβαλλοντικών Όρων μιας μονάδας στον Κούμαρο, όπου καταρρίπτει τις αναλήθειες που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δήθεν πρόκειται για μία υπάρχουσα μονάδα που φεύγει από το παράκτιο μέτωπο και πάει στην ανοικτή θάλασσα στις Εχινάδες, που κανένας δεν ξέρει που υπάρχει γραμμένο αυτό και πως κάποιοι το υποστήριξαν. Δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά στη μελέτη της ανανέωσης Αποφάσεως Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που ήρθε για γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!
Η μελέτη αναφέρει μία απλή διόρθωση συντεταγμένων στο ίδιο σημείο και καμία μετεγκατάσταση, δείχνοντας και το σχετικό τοπογραφικό από την μελέτη.
Επίσης κατέρριψε την απειλή ότι αν δεν ανανεωθούν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της μονάδας, θα χάσουν την δουλειά τους εργαζόμενοι, μιας και αυτή η μονάδα δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια(!!!) και κανένας δεν δουλεύει εκεί!!! Δεν είναι υπάρχουσα λειτουργούσα μονάδα, αλλά μία μονάδα στα χαρτιά.
Με πρωτόκολλα κατεδάφισης και πρόστιμα, εξαναγκάστηκε να καθαρίσει το χερσαίο χώρο από τις παράνομες εγκαταστάσεις πολύ αργότερα από τη παύση λειτουργίας της, αλλά άφησε ενθύμιο στην περιοχή τα άδεια κλουβιά, θυμίζοντας μας λίγο την περίπτωση της Ιθάκης που ήρθαν οργανώσεις και φορείς να καθαρίσουν το περιβαλλοντικό έγκλημα.
Το κυριότερο όμως στη τοποθέτηση του είναι, ότι εξήγησε με απλά λόγια το αίτημα λογικής και δικαιοσύνης της τοπικής κοινωνίας, για την απόσυρση του λαθεμένου σχεδιασμού της ΠΟΑΥ και το όραμα του για την πολύπλευρη (και τουριστική) αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ξηρομέρου.
http://mytikaspress.blogspot.com/2022/01/blog-post_27.html

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα βίντεο:

Σχόλια