Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετείχε στην διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου για την διαδικασία εκλογής Προέδρου και των άλλων θέσεων του προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, την κορυφαία διαδικασία του Συμβουλίου,......

θεωρεί ότι θα έπρεπε να αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς, όπως αποτυπώθηκαν από τους ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με νόμους όλων των κυβερνήσεων, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας καθώς (μεταξύ των άλλων) ο πρόεδρος, στην ουσία, ορίζεται από τη παράταξη του δημάρχου, μετατρέποντας το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε πρόεδρο του δημάρχου. Καθώς διορίζεται ουσιαστικά από τον δήμαρχο και δεν εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο (απλά επικυρώνεται τυπικά).

Επρόκειτο για μια διαδικασία στιγματισμένη από τον αντιδημοκρατικό, απαράδεκτο νόμο για τη εκλογή προέδρου των Δημοτικών Συμβουλίων που ψήφισαν, στήριξαν και εξελίσσουν όλο και πιο αντιδημοκρατικά, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Με ενιαία στρατηγική τον εκάστοτε κυβερνητικό έλεγχο της τοπικής διοίκησης και τη παραπέρα εργαλειοποίηση της στα χέρια του κεντρικού κράτους και της πολιτικής του, ανεξάρτητα ποιος βρίσκεται στη διακυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι δήμοι, περιφέρειες αποτελούν το κράτος στη τοπική διάσταση του και όχι "αυτοδιοίκηση".

Για τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, κάνουμε γνωστό ότι δεν συμμετέχουμε στην διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου και των επιτροπών, όπως δεν συμμετείχαμε από θέσεις αρχής και στην προηγούμενη διαδικασία για την εκλογή των ίδιων οργάνων.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση:

Ζαφείρης Ιωάννης
Κομπλίτσης Δημήτριος

Σχόλια