Ο Μητροπολίτης Κοσμάς ικανοποίησε την προτροπή Χριστόδουλου

 Ο Μητροπολίτης Κοσμάς ικανοποίησε την προτροπή Χριστόδουλου

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για το Μητροπολίτη Κοσμά. Σε πολλά επιμέρους πράγματα του πλούσιου έργου του στα 16 χρόνια που διατέλεσε Επίσκοπος αξίζει κανείς να σταθεί.

Ίσως όμως το πιο σημαντικό όλων είναι το γεγονός ότι κατάφερε και με το παραπάνω να κάνει πράξη αυτό που είχε σημειώσει με νόημα ο Αρχισκεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά την ενθρόνισή του το 2005.

Τότε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο χαιρετισμό του προς το νέο Μητροπολίτη είχε υπογραμμίσει ότι «η 40ετής ποιμεναρχία του Σεβασμιοτάτου Θεοκλήτου εδημιούργησε μια παράδοση σε αυτή τη Μητρόπολη, η οποία –φευ- κατά τα τελευταία έτη της ζωής του, ένεκα της ασθενείας του, κινδυνεύει να διαλυθεί…». «Επομένως οι περιστάσεις σε καλούν» είχε πει καταχειροκροτούμενος ο Αρχιεπίσκοπος προς το Μητροπολίτη Κοσμά «εις αναδιοργάνωση της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Αυτές τις αναδιοργανωτικές αλλαγές ο μακαριστός Κοσμάς τις έκανε και με το παραπάνω, δίνοντας νέα πνοή στο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πνευματικό έργο της Μητρόπολης μέσα από πληθώρα δράσεων. Δράσεις που σε μεγάλο βαθμό ήταν προσανατολισμένες στη στήριξη των νέων, αλλά και θεσμών όπως η οικογένεια.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχόλια