Πόσο κοντά είναι η επένδυση στο Πλατυγιάλι;

 Πόσο κοντά είναι η επένδυση στο Πλατυγιάλι;

Πόσο κοντά είναι η επένδυση στο Πλατυγιάλι;

Με την υπόθεση του λιμανιού στο Πλατυγιαλίου συμβαίνει το εξής: όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι…. Και αυτό γιατί πολλές επενδύσεις αποδείχθηκαν στην πορεία άνθρακες…

Κάπως έτσι η κυοφορούμενη επένδυση της μαρίνας των mega yachts στο Πλατυγιάλι μοιάζει να έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα, ενώ στον οικονομικό τύπο γράφονται ατάκες όπως “μικρό Eλληνικό” ή ακόμη κυκλοφορούν δισεκατομμύρια…

Μέχρι να δούμε όμως τις επίσημες ανακοινώσεις και τις τελικές υπογραφές καλό είναι να μην βιαζόμαστε.

Η παραχώρηση της έκτασης 100 περίπου στρεμμάτων από την ΕΤΑΔ στη διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού μοιάζει να φέρνει πιο κοντά την κυοφορούμενη επένδυση, ωστόσο παράγοντες της αγοράς και γνώστες του θέματος υπογραμμίζουν στη στήλη ότι θα πρέπει ακόμη να κρατάμε μικρό καλάθι.

Όπως εξήγησε γνώστης της περιοχής και της υπόθεσης Πλατυγιάλι η εν λόγω έκταση που πουλήθηκε στη διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο οι… προσχώσεις που έγιναν κατά την περίοδο κατασκευής του λιμανιού.

Όπως, εξήγησε, βάσει νόμου όταν δημιουργείται ένα νέο έδαφος αυτό ανήκει στην κυριότητα του Δημοσίου και αυτός που το δημιούργησε έχει προφανώς προτεραιότητα να το αγοράσει.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του λιμανιού ανάγονται εδώ και αρκετά χρόνια για να πραχθεί το αυτονόητο σχετικά με αυτή την έκταση.

Ωστόσο τελεσφόρησαν τώρα, πράγμα που δημιουργεί μεν μία νότα αισιοδοξίας για την κυοφορούμενη επένδυση, ωστόσο φαίνεται ότι από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλες παρακείμενες εκτάσεις στην ΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου.

Επομένως το κατά πόσο η συγκεκριμένη πώληση της εν λόγω έκτασης φέρνει πιο κοντά την επένδυση είναι ρεαλιστικά μιλώντας κάτι πάρα πολύ σχετικό.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχόλια

  1. Αυτονόητο είναι ότι εάν πετύχει η προσπάθεια αξιοποίησης της παραλιακής περιοχής στο Πλατυγιάλι,
    θα αναβαθμιστεί σταδιακά και η γύρω περιοχή του Πλατυγιαλίου.
    Επομένως αξίζει πολλαπλώς και η κάθε προσπάθεια που γίνεται στην κατεύθυνση αξιοποίησης μιας κατεξοχήν παραλιακής/τουριστικής περιοχής, αφού και ο τουριστικός τομέας είναι εξίσου σημαντικός κλάδος της τοπικής μας οικονομίας και κατ' επέκταση της οικονομίας μας γενικότερα.
    απλός υποστηρικτής της δημοτικής και προοδευτικής παράταξης
    του δήμου Ξηρομέρου:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου